Meclis toplantısında Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ile Ak Parti Grup Sözcüsü İsmail Hakkı Eser arasında, Zafer Meydanındaki eski minibüs garajının Aydın Büyükşehir Belediyesine tahsisinin iptal edilmesi maddesinin görüşülmesi sırasında gerginlik de yaşandı.

Ak Parti Gurup sözcüsü İsmail Hakkı Eser’in “Neden iptal ediliyor? Büyükşehir Belediyesi ile aranızda vizyon farkı mı var?” sorusuna cevap veren Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay “Bu soruyu şık bulmuyorum. Suçlayıcı bir dil kullanıyorsunuz” dedi.

Eski Minibüs Garajı ile ilgili projelerin bir kısmının beğenilmediğini, bir kısmının ise maliyetlerinin yüksek bulunduğunu belirten Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay “ Bununla ilgili Devlet modeli dâhilolmak ve kendimiz yapmak üzere üç ayrı finans kuruluşuyla bir çalışma yürütülüyor. Bu çalışmalarda taraf olarak da bizim olmamızın daha doğru olacağını düşünüyorum. Üç yıl sonra verilecek olan yerin finansıyla ilgili olarak görüşmelerin, geçici olarak kullanma hakkına sahip olan Büyükşehir Belediyesi’nde olmasının çok uygun olmadığını düşündük. O nedenle karşılıklı olarak konuştuk, onlarında yardımlarıyla, projenin diğer yardımlarınıda alarak organize ediyoruz”diye konuştu.