1001 Sevgi Gönüllüleri oluşumunun öncülüğünde başlatılan, yemekler, kermesler ve diğer etkinliklerden elde edilen gelir ve bağışlarla alımı yapılan Engelli Minibüs aracı hizmete girdi. Aracın hizmete girmesiyle ilgili olarak Haziran ayında resmi açılışı yapılacak olan Sevgi Gönüllüleri parkında bir tören düzenlendi. Türkiye’de ilk kez Engellilere yönelik olarak hazırlanan ve üzerinde yine ilk kez lift bulunan Engelli Minibüsün tanıtımı 1001 Sevgi Gönüllüleri oluşumunun öncüsü Zeynep Emiroğlu’nun katılımıyla yapıldı. Tanıtıma Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, sevgi gönüllüleri ile Engelliler ve aileleri katıldı.

Aracın 86 bin TL’ye içerisindeki lift ve diğer masraflarının 20 bin TL olmak üzere 106 bin TL’ye mal olduğunu belirten 1001 Sevgi Gönüllüleri oluşumunun öncüsü Zeynep Emiroğlu “Araç içerisine 3 Engelli aracı sığabiliyor. Ayrıca 7 refakatçi için koltuk bulunuyor. Bu araç yine Engelliler Derneği adına alınan ilk araç, Belediyemizin destekleri ile araç için şoför temin edilecek. Arabanın giderleri yine derneğimizin bütçesinden karşılanacak. Bizde bu noktada derneğimize destek olmaya devam edeceğiz. Emeği geçen Sevgi Gönüllülerine ve tüm duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Aracın tanıtımının ardından Dernek üyesi Engelli vatandaşlar araca bindirilerek yakınlarıyla birlikte kısa bir tur yaptırıldı. Aracın hizmete girmesi dolayısıyla da Engelli vatandaşların ve ailelerinin mutlu oldu.

PARK İÇİN DUYARLILIK ÇAĞRISI
001 Sevgi Gönüllüleri oluşumunun öncüsü Zeynep Emiroğlu, Sevgi Gönüllüleri parkının açılışının Soma’daki faciadan dolayı ertelendiğini ve Haziran ayının ilk haftasında açılışını yapmayı planladıklarını belirtti. Emiroğlu, parkın içerisinde yer alan oyun gruplarının Engellilere özel yapıldığını belirterek çevredeki vatandaşlardan bu konuda ayrı bir duyarlılık beklediklerini ifade etti.

didim’de-engelliler-araci-hizmete-girdi1.jpg