AYDINPOST HABER SERVİSİ- Oylanan önergede, “Türkiye'deki demokratik kurumların işleyişi” üzerine Meclisin “acilen” toplantıya çağırılmasını öngörüyordu.

Gerekçesinde, Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında OHAL altında alınan önlemlerin kişi hak ve özgürlüklerini kısıtlayıcı olduğu belirtiliyor, ve Konseyin temel ilkelerine aykırı olduğu gerekçesiyle Türkiye’nin “izlemeye” alınması isteniyordu.

Türkiye’nin denetime alınmasıyla ilgili acil görüşme isteyenler 94 oyla yine çoğunluktaydı, ancak 68 ret ve 19 çekinser oy sayesinde gerekli üçte iki çoğunluğu bulamadılar.

Kritik toplantıya aralarında Aydın CHP Milletvekili Metin Lütfi Baydar'ında bulunduğu dört CHP Milletvekili katıldı. Oylama sonrası açıklamada bulunan Baydar önergenin reddedilmesinde CHP Milletvekillerinin yapmış olduğu kulislerin önemine dikkat çekerek, AKP'nin Avrupa'da insan içine çıkıp kendi tezlerini anlatabilecek yüzü kalmadı. Tartışma sırasında da onlarda muhtemelen oylamanın AKP'nin aleyhine çıkacağını tahmin ediyorlardı. Bu nedenle AKP Milletvekilleri katılmadılar.

Türkiye'de demokrasi, insan hakları ve hukuk ortamı olmadığını herkes biliyor. Biz görüşlerimizi Avrupa'da değiştirecek değiliz. Bir kişinin yapmış olduğu bu uygulamalardan dolayı Türkiye'nin cezalandırılmasının yanlış olacağını belirttik. Ben ve arkadaşlarım Deniz Baykal, İlhan Kesici, Gülsüm Bilgehan çok yoğun kulis yaptık.

Bu dört kişilik CHP ekibinin yaptığı çalışmanın sonucunda genel kurulda üçte ikilik bir çoğunluk sağlanamadı" dedi. Baydar, yandaş medyanın konu hakkında yaptığı haberleri eleştirerek, " Yandaş medya CHP'nin orada bulunmadığını, AKP üyelerinin ise tamamının katılım gösterdiğini yazdılar. 11 AKP Milletvekilinin katılması beklenen toplantıya sadece AKP Milletvekili Talip Küçükcan katıldı.

Türkiye'nın yaşadağı tüm sıkıntılara rağmen, yolunun modern dünyadan Avrupa'dan yana olduğunun belirtilmesi konusunda çok ciddi kulisler yaptık. Bu sonuç CHP'nin yapmış olduğu kulis çalışmalarının sonucudur. 10 AK Parti Milletvekli çok önmli olan bu oylamaya gelmediler. CHP'ye de yakışan budur.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA