Veysel Karahan’ın Hedef Gazetesindeki haberine göre, Cavit Bircan’ın 5 yıl süren rektörlük görevi sırasında üniversitenin birçok kademesinde göreve getirilen mesai arkadaşlarının, FETÖ/PDY davalarında yargılandıkları ortaya çıktı.
ADÜ’de 18 Ocak 2019’da yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yerini Prof. Dr. Selçuk Aldemir’e bırakan Prof. Dr. Cavit Bircan’ın rektör olarak görev yaptığı sırada üniversitenin birçok kademesinde görev alan mesai arkadaşlarının ismi, FETÖ/PDY soruşturmalarında yer aldığı gün yüzüne çıktı. Öte yandan, Bircan’ın 6 Mayıs’ta ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir imzalı yazısı ile hakkında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yürütülen inceleme, disiplin soruşturması ve ceza soruşturmasına dayanak teşkil eden rüşvet, zimmet, görevi kötüye kullanma ve ihaleye fesat karıştırma fiilleri ile FETÖ irtibatı, iltisakı ve üyeliğinin tespiti ihtimaline karşı nüfusunu kullanarak tanıklar üzerinde baskı kurması ve delilleri karatma ihtimaline karşın 3 ay süreyle görevden uzaklaştırılması, birlikte yol aldığı isimlerin de haklarındaki iddialar akıllarda soru işaretleri uyandırdı.
FETÖ SORUŞTURMASI YAPAN DA SORUŞTURMA LİSTESİNDE
Bircan döneminde üniversitede görev yapan ve daha sonrasında FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında isimleri geçenlere bakıldığında FETÖ Soruşturma Komisyonu Başkanlığı görevini yaparken kendisi de soruşturma geçiren Prof. Dr. Recai Tunca yer alıyor. Öte yandan Bircan’ın eski çalışma arkadaşı, üniversitenin eski Genel Sekreteri Fatih Kurşunlu ise FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak suçunda firari sanık olarak aranıyor. Yine FETÖ firarisi olan eski Genel Sekreter Fatih Kurşunlu’nun memur olarak aldığı ve sekreterliğini yapmış A.E.’nin de FETÖ terör örgütü aracılığıyla çürük raporu aldığı ve şu an hala açık dosyasının mevcut olmasına rağmen Personel Daire Başkanı olarak görev yaptığı iddialar arasında yer alıyor.
AMERİKA’DAN ARKADAŞLAR ÜNİVERSİTEDE
FETÖ’den ihraç olmuş eski rektör Mustafa Birincioğlu’nun danışmanı ve Cavit Bircan Rektör olduktan sonra sağ kolu olan, dekanlık ve rektör danışmanlığını yapmış ADÜ’nün sözde imamlarından Yunus Ali Çengel’in 14 Temmuz’da Amerika’ya kaçtığı da iddialar arasında. Bircan’ın rektör olduğunda ilk atadığı isim olan İktisat Fakültesi Dekanı Ethem Karakaya’nın 15 Temmuz’dan sonra tutuklandığı ve ihraç edildiği de biliniyor. Yine Amerika’dan yakın arkadaşı ve Nazilli İİBF’ye dekan olarak atadığı Ertuğrul Acartürk 15 Temmuz’dan sonra ihraç edildi ve tutuklandı.
FETÖ’NÜN KASASI SENATOYA SEÇİLDİ
Cavit Bircan tarafından ADÜ Senatosuna seçilmiş ilk kişi olan Murat Cankurt’ün ABD’de FETÖ liderinin yanında kaldığı ve FETÖ/PDY terör örgütünün kasası olduğu iddialar arasında yer alırken Cankurt’un ilk tutuklanan isimlerden olduğu ve hala cezaevinde bulunduğu biliniyor.Bircan tarafından teamüllere aykırı bir şekilde ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne başhekim olarak atadığı öğrenilen Fizyolog Yüksel Yıldız da 2016 yılında FETÖ/PYD operasyonları kapsamında üniversiteden ihraç edilen 22 akademisyen arasında yer aldığı iddialar arasında yer alıyor.
BİRCAN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI
Son olarak Cavit Bircan’ın 2018 yılı sonlarına doğru yurt dışına çıkış yasağı olduğu ve daha sonra bu yasağın tartışmalı bir şekilde kaldırıldığı bilinirken 18 Ocak’ta yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevini Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’e bırakması, 6 Mayıs’ta da Rektör Aldemir tarafından görevden uzaklaştırılması kamuoyunun dikkatini çekiyor.“
HAKKIMDA YÜRÜTÜLEN SORUŞTURMA YOK”
Hakkındaki iddialarla ilgili sosyal medyadan açıklamalar yapan ADÜ eski Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan ne İçişleri Bakanlığı tarafından ne de YÖK nezdinde hakkında yürütülen bir soruşturma olmadığı, YÖK’e ve Cumhuriyet Savcılığı’na gerekli suç duyurularının yapıldığını ifade etti. Bircan yapılanların kendisine atılan iftiralardan ibaret olduğunu söyledi.

whatsapp-image-2019-05-16-at-17.38.22.jpegwhatsapp-image-2019-05-16-at-17.38.23-(1).jpegwhatsapp-image-2019-05-16-at-17.38.23-(1).jpeg