Bozdoğan Belediyesi önündeki eylemde konuşan Başkan Hidayet Yaman, “Sendikamızın iyi niyetli, yapıcı ve diyalogdan yana tüm çabalarına rağmen Aydın’ın Bozdoğan ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş haksız hukuksuz bir şekilde 71 üyemizi işten attı. AK Partili Ufuk Altıntaş aldığı bu kararla kış kıyamette 71 üyemizi ve onların ailelerini açlığa ve yoksulluğa mahkûm ettiği için bizim için, vicdan sahibi Bozdoğan’lıların gözünde o artık “işçi ve emek düşmanı” Ufuk Altıntaş’tır.
Ufuk Altıntaş belediyenin mali durumunu bile bile aday oldu. Seçim öncesi yaptığı toplantılarda “ekmekle şeytan oynar, hiç kimseyi işten çıkartmayacağım” diye söz verdi. Belediye emekçilerine söz vermesine rağmen, sözünde durmayıp 71 üyemizi işten attığı için Bozdoğan’da sözünün eri olmamakla, bir yalancı olmakla itham edilmeyecek midir? 
Ufuk Altıntaş için ağızdan çıkan bir sözün değeri yok mudur? Bugün işçiye verdiği sözü tutmayan bir belediye başkanı yarın halka verdiği sözü tutabilecek midir? 
Belediye emekçilerinin haksız hukuksuz bir şekilde işten atılması Ufuk Altıntaş için bir samimiyet sınavıydı. Ufuk Altıntaş ilk kez girdiği bu samimiyet sınavından sınıfta kalmıştır. 
Bugün Ufuk Altıntaş’ın belediye emekçilerine yaptığı vicdansızlık karşısında suskun kalanların, yarın kendilerine verilen sözler tutulmayınca konuşmaya hakkı olmayacaktır” dedi.
Başkan Yaman, “Ufuk Altıntaş’ı hukuka saygılı olması ve haddini bilmesi konusunda uyardık. “Bozdoğan işçisi sahipsiz değildir” dedik, anlamadı. Bugünden tezi yok, Bozdoğan’da aksayan, yapılmayan işlerin sorumlusu, haksız hukuksuz ve insafsız bir şekilde işçi çıkaran Belediye Başkanının kendisidir.
Eğer Ufuk Altıntaş üyelerimizi işten atıp, ardından da İşkur’dan asgari ücretle toplum yararına çalışma kapsamındaki işçilerle belediyenin tüm işlerini yaptıracağını düşünüyorsa bu konuda da yanıldığını kısa sürede öğrenecektir. Belediye-İş böyle bir hukuksuzluğa kim yeltenirse yeltensin, bunun bedelini adalet karşısında ödetmekte kararlıdır. 
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklerseniz, ondan sonraki bütün düğmeler yanlış iliklenir.
İşçi ve emek düşmanı Ufuk Altıntaş, 71 üyemizi haksız, hukuksuz bir şekilde işten atarak ilk düğmeyi yanlış iliklemiştir.
Sendikamız bu hukuksuzluk karşısında açacağı işe iade davalarıyla tüm üyelerimizin hakkını hukukunu korumaya devam edecektir. Elbette burada öncelikle zararı, Ufuk Altıntaş’ın hukuksuz kararıyla işsiz bırakılan belediye emekçileri ve aileleri görmektedir. Kuşkusuz bu süreçte sağlıklı bir belediye hizmeti alamayan Bozdoğan halkı da zarar görecektir. Ayrıca bu hukuksuz kararlar iptal edildiğinde, ödenecek tazminatlar ve mahkeme masrafları yüzünden Bozdoğan Belediyesi de kamu zararına uğrayacaktır.
Bizim sendika olarak derdimiz bu sürecin başından beri üyelerimizin işi ve ekmeğine sahip çıkma çabasıdır. Biz tazminat, dava peşinde değiliz. Bizim davamız işimize ekmeğimize sahip çıkma davasıdır. 
Bu nedenle son defa Ufuk Altıntaş’ın belediye emekçilerini, Bozdoğan halkını, mağdur etmemeye kamuyu zarara uğratmamaya çağırıyoruz.
Sendikamız dün olduğu gibi yarın da Bozdoğan işçilerinin yanında olmaya, onların Anayasa’dan, yasalardan ve toplu sözleşmelerden kaynaklanan haklarını savunmaya kararlıdır” diye konuştu.