POLİS ENGELİYLE KARŞILAŞTIK

Bozdoğan Belediyesi’nde işten çıkartılan arkadaşlarımız ile birlikte Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş’la görüşmek üzere Belediye binasına gittiklerinde polis engeli ile karşılaştıklarına ifade eden Belediye İş Aydın Şube Başkanı Hidayet  Yaman “ Son bir kez Başkan Altıntaş’ın bu yanlıştan dönmesini istedik, belediye çalışanı olmamıza rağmen, belediye binasına girmemize müsaade etmediler. Arbede yaşandı. Daha sonra temsilcilerimiz ile birlikte Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş ile görüştük, fakat sonuç alamadık. Başkan Altıntaş’a da söyledim bundan sonraki süreçte yasadan ve anayasadan gelen haklarımız ile meşru eylem sürecine başlatacağız. Bundan kimse bizi alıkoyamaz. Bu yanlıştan dönülene kadar mücadelemiz devam edecek. ” diye konuştu.

AYDIN MİLLETVEKİLLERİNE SESLENİYORUM

İktidar ve muhalefet Aydın Milletvekillerine seslenen Yaman “Bu yanlıştan dönülmesi, konunun Meclis gündemine taşınması, sayın Cumhurbaşkanımıza bu konunu iletilmesini talep ediyoruz. Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş’ın bu kararı yanlış, bu yanlıştan dönmesi için gerekli müdahalenin bir an önce yapılıp Bozdoğan’da yaşayan vatandaşlarımızın bizim hizmetlerimizden mağdur edilmemesi,çalışanlarımızın bu kış, kıyamette açlıkla karşı, karşıya bırakılmaması gerektiğine düşünüyorum. Bu yanlıştan dönüleceğine inanıyorum. Yol yakınken dönülsün. Daha fazla birbirimizi hırpalamadan umut ediyorum ki Belediye Başkanımız sağ duyulu düşünüp vicdanını sesini dinler. Belediye başkanımızda bir aile babası onun da çoluk çocuğu var. Bizim yaşadıklarımız karşısında empati kurar. Bu yanlıştan döner diye ümit ediyoruz. “ ifadelerine kullandı.

EYLEM ÇADIRI KURACAĞIZ

Karardan dönülmemesi halinde yasalardan ve anayasadan gelen kanuni haklarını kullanacaklarına söyleyen Belediye İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman “Arkadaşlarımız ile ortak akılla hareket ediyoruz, gerekirse Belediye önüne, veya Başkan Altıntaş’ın evinin önüne çadır kuracağız. Bir imza kampanyası başlatacağız. Mağduriyetimizi anlatan ve toplanan imzaları sayın Cumhurbaşkanımızı göndereceğiz. Bunun yanında Belediyenin nasıl bir borç batağına düştüğünü anlatan bilgi ve belgeleri de ekleyeceğiz. Çünkü Belediye Başkanı her toplantıda Belediye’yi işçiler batırdı diye algı oluşturuyor. İşçilerin 9 bin TL maaş aldığını açıklıyor. Bu doğru değil bizim net maaşımız 4 bin, 4 bin beşyüz TL seviyelerinde bu da TUİK’in açıkladığı yoksulluk sınırının altında.” diye konuştu.

İLÇE BELEDİYELERİNİN BORÇLLARI BÜYÜKŞEHİR YASASINDAN SONRA ARTTI

Bir çok İlçe Belediyesinin borç yükünün artması, gelirlerinin azalmasının ana nedenini 2014 yılında çıkan Büyükşehir yasasından kaynaklandığına belirten Belediye İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman “ Büyükşehir yasası kapsamında tüm Türkiye genelinde İlçe Belediyelerinin gelirleri yüzde 50 oranında azaldı. İş yükleri arttı, hizmet verecek oldukları alanlar genişledi. Yani işçilerden doğan mali zorluklar yaşanmıyor. Ufuk Altıntaş döneminde işçiler bir kez tam maaş alabildi, daha sonra hep eksik olarak maaşlar yattı. Biz buna da katlandık, sabrettik. Fakat Belediyede tasarruf göremedik. Biz sesimizi tüm Türkiye’yi duyuracağız, bu yanlıştan dönülünceye kadar yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız.” dedi.