Aydın Efeler Lisesi son sınıf öğrencisi Mustafa Taha Başurgan (17) ve bir arkadaşı 2 Mart akşamüzeri dershaneye gitmek yola çıktılar. Motosikletli olan gençler Tellidede Bulvarı eski adıyla eski Çine Bulvarı ışıklarında trafik kazası geçirdi. Karşı taraftan gelen bir aracın ışıklara uymayarak dönüş yapması sonucu Mustafa Taha Başurgan yönetimindeki motosikletle çarpıştı.

Kaza sonrası Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılan Mustafa’nın diz, bacak ve kolunda kırıklar meydana geldi. Vücudunun çeşitli yerlerine platin takılan Mustafa, sınavdan 10 gün önce geçirdiği bu trafik kazasının kendisini durdurmasına izin vermedi ve sınava girdi.

Mustafa ve ailesi sınavdan önce ÖSYM’ye başvuru yaparak durumunu anlattı. Bunun üzerine sınav sabahı bir ambulansla evinden alınarak sınava gireceği yer olan Adnan Menderes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesine götürüldü. Salona sedyeyle giren Mustafa’ya sınavda, ÖSYM tarafın görevlendirilen bir işaretleyici hoca eşlik etti. Sadece bir kolunu kullanabilen Mustafa’ya refakat eden hocalar Mustafa’nın söylediği şıkkı işaretledi.

Ağrılarının çok olmasına rağmen sınava girmek istediğini belirten Mustafa, bu konuda kendisine yardımcı olan ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Efeler Lisesi Müdürü Kemal Başaran’a teşekkürlerini iletti.

Sınavda başarılı olması halinde sağlık ile ilgili bir bölüm okumak istediğini belirten Mustafa ayrıca Atatürk Devlet Hastanesindeki doktoru Op. Dr. Ali Terkura ve ortopedi servisinde çalışan tüm görevlilere ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA

img_7085.jpgimg_7088.jpg