Aydın Ticaret İl Müdürlüğüne intikal eden tüketici şikayetlerinin 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği ve bu Kanuna dayanılarak Ticaret Bakanlığı’nca düzenlenen yönetmelikler, tebliğler ve genelgeler doğrultusunda incelenerek mümkün olan en kısa zamanda sonuçlandırılmasına çalışılıyor. Nüfus kayıt sisteminde tüketicinin kaydının diğer il veya ilçelerde bulunduğunun tespiti halinde tüketici şikayeti ilgili İl Müdürlüklerine veya İlçe Kaymakamlıklarına intikal ettirilerek, ilgili Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerinde sonuçlandırılması sağlanıyor.
 

Aydın’da geçtiğimiz Ocak ayı içerisinde Ticaret İl Müdürlüğüne ulaşan tüketici şikâyetlerinin sayısı 19 adet olarak gerçekleşti. Bu şikâyetlerin 2’si çeşitli bankacılık hizmetleri, 3’ü işyeri dışında kurulan sözleşme ve 14’ü ayıplı mal ve hizmetleri kapsayan 8’i cep telefonu, 2’si klima ve birer adet bilgisayar, televizyon, güneş enerjisi sitemi ve ulaşım hizmetinden oluştu.
Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanlığınca Ocak ayı içinde 18 Ocak 2017 ve 24 Ocak 2017 tarihlerinde olmak üzere iki toplantı yapıldı. Söz konusu toplantılarda 9’u tüketici lehine, 3’ü tüketici aleyhine, 3’ü uzlaşma ve 9’u bilirkişi ataması olmak üzere toplam 24 adet İl Hakem Heyeti kararı alındı.

Piyasa Gözetimi ve Denetimi Çalışmaları

 

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında Aydın’ın Efeler ve Germencik ilçelerinde 9 işyerinde 55 üründe 45’i fiyat etiketi ve beşer adet garanti belgesi ile tanıtma ve kullanma kılavuzu denetimi yapıldı. 4703 Sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun Kapsamında Efeler ilçesinde 5 işyerinde 5 üründe denetim yapıldı. 1 firmaya 15 gün ve 1 firmaya da 7 gün düzeltici faaliyet süresi verildi. 3 firmada uygunluk tespit edildi.
 

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA