AYDINPOST HABER SERVİSİ- Yapılan açıklamaya CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, Türk Tabipler Birliği Aydın Şube Başkanı Metin Aydın, Aydın Çevre ve Kültür Derneği (AYÇEP) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Vergili katıldı.

Sivil toplum kuruluşları adına AYÇEP başkanı Mehmet Vergili’nin yaptığı açıklamada; “Cengiz Holding’e ait maden şirketinin girişimiyle Artvin Cerattepe talan ve yağma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Kurulmak istenen madenin bulunduğu bölge olan Cerattepe, korunması gereken 200 ekolojik bölgeden biridir. Bu bölge uluslararası sözleşmelerde koruma altında olan özel ve doğal bir bölgedir. Bu doğal, ekolojik ve Artvin’in tek içme suyu kaynağı bölgesi,25 yıldır siyanürlü altın madeni şirketlerinin tehdidi altındadır. Ancak Artvin halkının mücadelesi sayesinde bu girişimler durdurulmuştur. Son olarak Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz ise Artvin ve Cerattepe’yi halkın iradesine rağmen talan etme peşindedir. Artvin halkının doğaya ve yaşam alanlarını yok etmeye yönelik gösterdiği demokratik tepkisi, biber gazıyla tazyikli suyla engellenmeye çalışılmaktadır” dedi.

“ARTVİN'İN MÜCADELESİ AYDIN’IN DA MÜCADELESİDİR”

Mehmet Vergili, “Bu yağma ve talan Aydınımızda da jeotermal sahalarla yapılmak istenmektedir. Bu tesisler tarım alanlarına yapılarak tarım bitirilmekte salınan akışkanlar ve gazlar tarım ürünlerine, yaşam alanlarına yakın yerlerde kurulan tesisler ise insanlarımıza zarar vermektedir. Bundan dolayı Artvin halkının verdiği mücadele aydınımızın da mücadelesidir. Bu hukuksuzluğa ve saldırılara karşı birlikte kararlı ve cesurca durarak geleceğimize sahip çıkmaya davet ediyoruz. Biz kazanırsak, çevre kazanır, doğa kazanır, ülkemiz kazanır. Cerattepe geçilmez Artvin halkı yenilmez dedi” şeklinde konuştu. 

Artvin'den Aydın'a ziyarete gelen emekli öğretmen Bedriye Ay da yaptığı kısa açıklamada yaşanan durumdan çok mutsuz oluğunu belirterek, "Artvin'de huzur içerisinde yaşayan insanlardık, ancak bizim huzurumuzu kaçırdılar" dedi.

img_0806.jpg