Aydın Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan Aydın Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk İl Sağlığı Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın destek verdiği Ege’nin İncisi Yaşlı Çınarlara Vefa” projesi tüm hızıyla devam ediyor.

Aydın Vali Yardımcısı Abdullah Aslan ve beraberindeki heyet, yaşlı çınarlar projesi kapsamında Aydın merkez Efeler İlçesi Kızılcaköy mahallesinde yaşamını sürdüren 91 yaşındaki İzzet Demir’i evinde ziyaret etti.

Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, gerek şehir içinde gerek şehir dışında yaşlı çınarları bularak onların maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını ifade eden Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, "Gördüğümüz kadarıyla yaşlılarımız yaşlarının verdiği özelliğe göre ilgiye muhtaç. Biz bu ilgiyi ekip olarak gittiğimiz yerlerde vermeye çalışıyoruz. Anayasada yer alan sosyal devlet anlayışına göre yaşlı, hasta, çocukların sosyal ve ekonomik bakımdan korumak ve kollamakla yükümlüdür. Bu anlamda kurum ve kuruluşlarımız üzerlerine düşeni yapmışlar bundan sonrada sürdürecekler. Yaşlı çınarlarımızın yanındayız. Yaşlılarımızı ve büyüklerimizi her zaman saygı ile anıyoruz. Onların gönlünü hoş tutmak zorundayız” dedi

“DEVLETİMİZİN ŞEFKAT ELİ YAŞLILARIMIZIN ÜZERİNDE”
İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Necati Doru da, “Yaşlı çınarlar projesinin amacı ilimizde fakir bakıma muhtaç ve yalnız yaşayan yaşlıların ihtiyaçlarının evlerinde karşılanmasının sosyal yaşamlarını sürdürmede öz güvenlerinin korunmasının sağlanması ve devletimizin şefkat elinin onların üzerinde olduğunu bilinmesi ve hissettirilmesi amaçlanmaktadır. Yaşlılarımızın yalnızlıklarını unutturarak gelecek kaygısından arındırmak, hayat kalitelerini arttırmak, toplum sağlığını korumak, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, gelecek nesillere ve genç kuşaklara örnek olabilmek projemizin ana hedeflerini oluşturmaktır. Bu yaşlı çınarımızı bugün gördüğümüz gibi bundan sonraki yaşamında da böyle neşeli olarak sağlık ve sıhhat içerisinde, bir bayram havasında görüşüp konuşmayı Mevlam cümlemize nasip eylesin” diye konuştu.

YAŞLI ÇINARIN İHTİYAÇLARI GİDERİLECEK
91 yaşındaki yaşlı çınar İzzet Demir birtakım sağlık sorunlarının olduğunu ifade ederek gerçekleştirilen ziyaretin kendisini çok memnun ettiğini ifade etti. Sağlık ve genel ihtiyaçlarının giderilmesi için gerekli kurum ve kuruluşlarca yaşlı çınar İzzet Demir için çalışmalar başlatılırken yaşlı çınar herkese teşekkür etti.

20140527aw101103_01-(copy).jpg

20140527aw101103_02-(copy).jpg

20140527aw101103_03-(copy).jpg