Aydın İHH, Aydın`dan ikinci yardım TIR’ını Suriye’ye gönderdi. Çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisinin ve vatandaşın bulunduğu uğurlama töreni Memur-Sen Evleri’nde yapıldı. Dualarla uğurlanan Suriye yardım TIR’ının pazartesi günü Reyhanlı’ya ulaştığı tırla beraber bu yolculuğa katılan İHH yönetim kurulu üyesi Burak Yıldırım tarafından bildirildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Mavi Marmara gazisi ve İHH yönetim kurulu üyesi Muzaffer Arslan "Özellikle Suriye'de yaşanan olaylar, herkesin içini acıtıyor. Bizlere de komşu ve dindaşları olarak ellerinden tutmak düşüyor. İHH Aydın olarak bu ikinci tırımız. Tırımızda 21 ton un bulunmakta. Ayrıca 5 ton civarında diğer gıda maddeleri, kıyafet, battaniye, ilaç, oyuncak vb. ihtiyaç malzemeleri var. Bu unlar Suriye içerisinde İHH İnsani Yardım Vakfımızın ekmek fırınlarına ulaştırılacak inşallah. Rabbim emeği geçenlerin ve yardımda bulunanların işine, evine bereket versin. Allah'tan temennimiz, bir an önce Suriye'deki bu vahşetin son bulması ve bu acıyı yaşayan kardeşlerimizin de normal hayatlarına dönmeleridir" ifadesini kullandı.

Yönetim kurulu üyesi Bilal Aycan ise, “2011 yılında başlayan ve yaklaşık 3 yıldır büyük bir yıkımın yaşandığı Suriye'deki insani krizin boyutu, rakamlarla ifade edilemeyecek bir dramı yansıtıyor. Milyonlarca kişinin yerinden edildiği, en temel ihtiyaçların bile karşılanamaz durumda olduğu bölgede, Aydın İHH İnsani Yardım Derneği olarak yardım çalışmalarımızı yürütmeye çalışıyoruz. Mazlum kardeşlerimize yardım etmeye mecbur olduğumuzu hissettiğimiz için tüm imkanlarımızla yardıma devam edeceğiz inşallah” dedi.

20140527aw100986_01-(copy).jpg

20140527aw100986_02-(copy).jpg

20140527aw100986_03-(copy).jpg