Germencik ilçesinde polis ekipleri tarafından yürütülen operasyonlarda uyuşturucu madde imalatından kullanılan 2 kilo 360 gram kurutulmuş ve toplam bin 500 kökte dikili vaziyette dişi Hint keneviri bitkisi ele geçirildi. 3 şüphelinin gözaltına alındığı olaylarla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.
Edinilen bilgilere göre; alınan bir ihbarı değerlendiren Germencik İlçe Emniyet Müdürlüğü"ne bağlı ekipler, Ortaklar Beldesi Naipli Mahallesi İpek Sokak üzerindeki R.A, (46) isimli şahsa ait eve baskın düzenledi. Şüpheliye ait ikamette yapılan arama neticesinde, evin bahçe duvarına yaklaşık 6 metre mesafede etrafı çevrili, ekili vaziyette toplam 420 kök dişi Hint kenevir bitkisi ile 890 gram kurutulmuş Hint kenevir bitkisi ele geçirildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan zanlı R.A., ifadesinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edildi.
Öte yandan; Ortaklar Beldesi Naipli Mahallesi sanayi sitesi altında bulunan C.A."ya (64) ait ikamette de yapılan arama neticesinde, evin bahçesine ekili vaziyette toplam bin 80 kök dişi Hint Kenevir bitkisi ile 1 kilo 470 gram kurutulmuş Hint keneviri ele geçirildi. Olayla ilgili zanlı C.A. ile birlikte ilgili olduğu tespit edilen Ö.A. (27) bir diğer şüpheli daha gözaltına alındı. İfadelerinin alınan zanlılardan C.A. ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, Ö.A. ise adli makamlara sevk edildi. Olaylarla ilgili olarak başlatılan soruşturma devam ediyor.