31 Aralık 2019 tarihinde Opr. Dr. Şafak Çalışkanı görevden aldıran partisinin Milletvekilleri Metin Yavuz ve Bekir Kuvvet Erim’e seslenen Ertürk "Hastaneye 4 aydır bir başhekim atayamadınız, ilçemizde ölüm vakaları başlarsa bunun vebalini nasıl ödersiniz? diye sordu.

Daha önce yerel basına konu olan haberlerde Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Opr.Dr.Şafak Çalışkan, Hastaneye Müdür olmak isteyen güvenlik amirinin, Aydın Milletvekili Metin Yavuz’a şikayeti üzerine Yavuz ve Bekir Kuvvet Erim tarafından istifaya zorlanarak görevden alınmıştı.

Murat Gürkan'ın haberine göre, Aradan 4 ay geçmesine rağmen Milletvekillerinin, 300 bin nüfuslu 6 ilçeye hizmet veren bölgenin en büyük hastanesi olan Nazilli Devlet Hastanesine, başhekim atanması konusunda bir çaba göstermemesi Partisinin Belediye Meclis üyesi Ali Ertürk’ü isyan ettirdi!

“NAZİLLİ’DE ÖLÜM VAKALARI BAŞLARSA BUNUN VEBALİNİ NASIL ÖDERSİNİZ?”

Tüm dünyaya diz çöktüren  (Covid-19 )Koronovirüs  salgınının Türkiye’yi de etkisi altına aldığına dikkat çeken Ertürk, İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge doğrultusunda, aralarında Aydın’ın da bulunduğu 31 ile giriş ve çıkışların yasaklanması nedeniyle Nazilli’nin de büyük bir risk altında bulunduğuna dikkat çekti.

Günde yüzlerce hastanın muayene Nazilli Devlet Hastanesinde idari zafiyet yaşandığını ve bu  nedeniyle görevli doktorlar ve sağlık çalışanları başta olmak üzere herkesin risk altında olduğunu belirten Ertürk, Aydın Milletvekillerine "Allah korusun Nazilli’de ölüm vakaları başlarsa bunu vebalini nasıl ödersiniz?” diye sordu.

 “SİZ NE İŞ YAPARSINIZ?”

Milletvekillerinin asli görevinin seçim bölgesine hizmet etmek olduğuna değinen Ertürk, Nazilli Devlet Hastanesinin kaderine terk edildiğini belirterek  Ak Parti Milletvekilleri Yavuz ve Erim’e "Sayın Cumhurbaşkanımız gecesini gündüzüne katarak 24 saat bu konularda mücadele ederken sizler  Neden buraya bir başhekim atanması konusunda çaba göstermiyorsunuz,madem yerine birini atayamayacaktınız o zaman neden görevden aldınız, başsız bir kurum yönetilebilir mi? Milletvekili olarak sizler ne iş yaparsınız” diye sordu.

“CUMHURBAŞKANIMIZ VE SAĞLIK BAKANIMIZ ÇÖZÜM ÜRETMEK İÇİN ÇALIŞIYOR “

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başta olmak üzere Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın (Covid -19) koronovirüs salgını Türkiye’nin en hafif şekilde atlatması için gecesini gündüzüne katarak her gün yeni tedbirler ve önlemler aldığını söyleyen Ali Ertürk “Ülkenin Cumhurbaşkanı bile 24 saat uyku uyumuyor bu konuda çözüm üretiyor, Devletimiz tüm kademeleriyle teyakkuza geçmiş durumda, ama biz hala bir başhekim atayamadık. Hastanemiz Baş’sız bir şekilde yönetiliyor, Partimize yazık ediyorlar söyleyecek bir şey bulamıyorum artık” diye konuştu.