CHP Milletvekili Metin Lütfi Baydar, referandum çalışması için AK Partili Abdurrahman Öz’ün Çine Müftülüğünü kullanmasını sert bir dille eleştirmişti. Aydın AK Parti Milletvekili Abdurrahman Öz’den eleştiriye cevap gecikmedi. Öz, yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında Baydar’ın eleştirilerine yanıt verdi. Öz, müftülüğün bir kamu kurumu olduğunu vurgulayarak “Müftülüğün; belediye, tapu müdürlüğü, tarım ilçe müdürlüğü gibi bir kamu kurumu olduğu, cami, mescit gibi ibadet yeri (dini bir alan) olmadığı tartışmasızdır.

Bu sebeple, iddia edildiği gibi dini bir alanda siyasi toplantı yapmam söz konusu değildir. Çine’de daha önce yapmış olduğum toplantıların yine bir kamu kurumu olan Çine Belediyesi ve Kütüphane konferans salonunda gerçekleştirildiği de bilinmektedir. Bu çerçevede, bir kamu kurumu olan müftülük konferans salonunda, resmi kurumlardan izin alınarak toplantı yapmakta hukuki ve siyasi hiçbir sıkıntı yoktur” şeklinde konuştu.

Milletvekili Öz, referandum çalışmalarını sürdürürken daha titiz çalışacaklarını belirterek , “Sayın Baydar’ın açıklaması, bu günden sonra yapacağım siyasi çalışmalarda, CHP camiasının ve Sayın Baydar’ın eksik bilgi ile gündeme getirdiği bu hassasiyete dikkat etmem ve teşkilatları da bu konuda uyarmam gerektiğini ortaya çıkarmıştır. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da; ayrıştırıcı değil birleştirici, karşılıklı saygıyı esas alan ve hassasiyetlere dikkat eden bir dil ve üslupta siyaset yapmaya devam edeceğimi kamuoyuna saygı ile bildiririm” diye konuştu.