AB Erasmus Projesi kapsamında Türkiye’den Didim Zeynep-Mehmet Dönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İtalya’dan Centro Turistıco Alberghiero ile İngiltere’den Lewisham Southwark College okullarının işbirliği ve Didim Venosa Otel’in stratejik ortak olarak yer aldığı Snacks (Pratik aşçılık bilgi ve becerileri) projesinin bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

Didim Venosa Otel’de yapılan Snacks (Pratik aşçılık bilgi ve becerileri) projesinin bilgilendirme toplantısına Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Turan Kaya, Didim İlçe Tarım Müdürü Halis Yaşar, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim Esnaf Kefalet Kredi Kooperatif Başkanı Ali İhsan Kubaliç, , Didim Turizm Derneği Başkanı ve Palm Wings Otel Genel müdürü Ercüment Alkaner, Venosa Otel Müdürü Murat Üner, Didim Zeynep-Mehmet Dönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nezir Keskin ile okul öğretmenleri ile proje ortakları katıldı.

Bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan Didim Zeynep-Mehmet Dönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nezir Keskin “Okulumuz 436 öğrencisiyle 38 öğretmeniyle şu anda eğitim yapmakta, okulumuz bünyesinde yiyecek içecek, mutfak ve servis ile konaklama seyahat hizmetleri ve ön büro dalında eğitim vermekte; bu alanlarda kalifiyeli eleman yetiştirme çabasındayız. Didim’in her gün yükselen turizm değerini görmekteyiz. İlçeye yeni tesisler kazandırılıyor. Bu tesislere gerçekten kendi alanında kalifiyeli iyi yetişmiş, kendini yetiştirmiş öğrencilerle insan kaynağını karşılamaya gidiyoruz. Bu tesislere kendi alanında kalifiyeli eleman ve insan ilişkilerinde iyi yetişmiş, yabancı dilde kendini yetiştirmiş öğrencilerle bu ihtiyacı gidermekteyiz” dedi.

Venosa Beach Resort & Spa Genel Müdürü Murat Üner, ise 2014 teklif çağrısı döneminde başvurusu gerçekleştirilerek hibe almaya uygun görülen "Snacks" adlı projeye, otel olarak ortaklık yaptıklarını söyledi. Projenin İngiltere, İtalya ve Türkiye’deki 3 kurumla ortak katılımlarıyla gerçekleştirildiğini belirten Üner, “Zaten otel olarak bünyemizde ilçemizdeki okulumuzun öğrenci kadrosundan yaralanıyoruz ve mezun olanları da bünyemize katıyoruz. Bu tür proje ortaklığında stratejik ortak olarak yer aldık. Mevcut müfredatta yer alan konulara yardımcı olarak kullanılabilecek çevrimiçi video kaynakları oluşturmak suretiyle bu çalışma gerçekleştirildi. Emeği geçenlere tebrik ediyorum.” dedi.
Toplantı sonunda projede yer alan Venosa Beach Resort & Spa Genel Müdürü Murat Üner, Okul Öğretmenlerine, ve otel personeline sertifikaları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Turan Kaya tarafından verildi.