AYDINPOST HABER SERVİSİ- Şahin, Aydın Valisi Mustafa Malay"ın CHP Genel Başkanı Deniz Baykal"a yönelik "halk Baykal"ı APS"yle gönderecek" sözlerini değerlendirdi. Vali Malay"ın değerlendirmesini doğru bulmadığını belirten Şahin, “O değerlendirmeyi bir kamu görevlisine yakıştıramadım. Hangi konumda olursa olsun, kamu görevlilerinin siyasi tercihlerini kapalı mekânda ancak seçimlerde kullanmaları, bunun dışında tüm siyasi partilere ve siyasilere eşit yakınlıkta ve eşit uzaklıkta bulunmaları gerekir. Bu konudaki yasalar da kamu görevlilerinin siyaset yapmasını yasaklamıştır. Zannediyorum kendisiyle ilgili bir eleştiriye tepki vermek için kullandığı biraz da maksadını aşan bir cümledir. Doğru olarak değerlendirmem mümkün değil” diye konuştu.

Bir zamanlar BBC dinlerdik

Antalya"da çeşitli etkinliklere katılan Şahin, radyo ve televizyonların farklı dillerde yayın yapmasını bir zenginlik olarak nitelendirdi.Adalet Bakanı Şahin, “Çocukluğumda Moskova"dan, BBC"den Türkçe yayın yapan radyoları dinlerdik. Türk milleti büyük bir millettir. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Türkiye daha da etkin konuma gelecektir. Ülkelerin bu imkânlardan yararlanarak dünya politikalarıyla ilgili doğrularını dünyadaki hedef kitlelere, bu hedef kitlelerin lisanıyla ulaştırmasından doğal bir şey olamaz. Yapılanın Türkiye"yi daha da büyütmeye, Türkiye"nin dünyada daha etkin konuma gelmesine yardım edeceğini düşünüyorum. Bu alınan kararların desteklenmesi gerektiği düşüncesindeyim. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu tür teşebbüslerden büyük memnuniyet duyuyorum” dedi.

Meydanlardaki üslup rahatsız ediyor

Siyaset ve nezaketi savunduğunu ve seçim meydanlarındaki üslubun kendisini rahatsız edip etmediğine yönelik soruya da Bakan Şahin, “Zaman zaman rahatsız olduğum değerlendirmeler de oluyor. Çünkü siyasi partilerin genel başkanları milyonları temsil ediyor. Onlara inanan, onlara güvenen, onları destekleyen insanlar var. Siyasetteki tansiyon yükselince, o ifadeler, o siyasi görüşlerin tabanı için de korkarım bir referans olarak kullanılabilir. "Bu tansiyon yüksekliği seçmenlere de sirayet edebilir" düşüncesi ve endişesini taşıyorum. Birbirimiz hakkındaki değerlendirmeleri bir nezaket çerçevesinde yapabilsek bana göre bu, siyasete daha saygınlık kazandırır. Siyaset kurumunu daha da güçlendirir. Siyasi partiler seçimlerde projeleriyle, yapacaklarıyla yarış halinde olmalılar” dedi.