AYDINPOST HABER SERVİSİ - Seçimlerde Ömer Özkaya’nın başkan adaylığını yaptığı Beyaz Grup, pazartesi günü açıklamalarda bulunan Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken’in sözlerinin ardından yerel basınla yeni bilgi ve belge paylaştı.

Beyaz Grup adına konuşan başkan adayı Ömer Özkaya, AYTO Başkanı Hakan Ülken’in açıklamalarının çelişkilerle dolu olduğunu ve kaygı uyandırdığını belirtti.

KURUMSAL KİMLİKTEN BAHSEDENLER AÇILIŞ DAVETİYESİNDE MECLİS BAŞKANININ İSMİNE NİYE YER VERMEDİ?

Özkaya, “Geçtiğimiz günlerde mevcut yönetimin icraatlarına ilişkin bir takım tespit ve eleştirilerde bulunmuştuk. Hakan Ülken ve ekibinin bu hafta başında bu eleştirilere karşı yaptığı açıklamalar karmaşık ve kaygı uyandırıcıdır. Bizim tespitlerimiz üyelerimizin menfaatleri doğrultusundadır. Bu nedenle sizlerle bir takım yeni belge ve bilgiler sunmak için bir araya geldik. Malum okulun açılışı davetiye krizi olarak gündeme gelmişti. Biz, üyeler sms ile davet edilmedi demedik, biz, Ticaret Odasının eski başkanlarının, OSB müdürlerinin, ilçe oda başkanlarının davetiye almadıklarını söyledik. Aydın Ticaret Odası’nın kurumsal kimliğinden ve imajından bahseden Hakan Ülken, kendi Meclis Başkanı’na bile o davetiyede yer vermemiştir. Yine odanın kurumsal kimliğinden bahseden Hakan Ülken, Meclis Başkanı ile son üç yılda hiçbir etkinlikte tek bir fotoğraf karesinde bile yer almamıştır” dedi.

AÇIKLAMA YAPAMIYOR, TEKNİK KONU DİYEREK GEÇİŞTİRMEYE ÇALIŞIYOR

Özkaya toplantıda açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Biz Beyaz Grup olarak üyelerin menfaatleri doğrultusunda yol alıyoruz. Derdimiz seçim yolunda gerginlik yaratmak değil. Teknik konu, teknik konu diyerek, bizim tespit ve eleştirilerimize net cevaplar vermeyerek topu taca attı.

YENİ BİNANIN MALİYETİNİ NET BİR ŞEKİLDE SÖYLEMİYORLAR

Kendilerinin “Bina 6.5 Milyon Türk Lirasına yapıldı” diye ifadeleri var. Binanın maliyetine ilişkin dağıtılan tanıtım broşürlerinde toplama hatası var demiştim. Kitapçıkta 4 maddenin toplam karşılığı 7 Milyon 851 Bin Türk Lirası olarak yazılı ama topladığınızda 8 Milyon 93 Bin Türk Lirası çıkıyor. Hafta başında yaptıkları açıklamada 9 - 10 Milyon arası gibi bir ifade kullanıldı. Evi bile boyatırken önceden fiyat bellidir. Yapılan ihalede bazı maddeler dışarda tutulmuş ve ihale yapıldıktan sonra 6 Milyon olarak söylenmiş. 9-10 Milyon dediğiniz fiyatlar arasında 1 Milyon gibi bir fark var. Bu para üyemizin cebinden çıkıyor. Bu konuda net rakamları vermemesinden dolayı esefle kınıyoruz. Beyaz Grup olarak üyelerimizin hesabını sormak bizim görevimiz.

MUNZAM AİDATLA İLGİLİ GENEL SEKRETERİN VERDİĞİ CEVAP BELGELİ. YANLIŞ BİLGİ VERİYORLAR

Aydın Ticaret Odası’nın bir üyesi olan işadamı Abdullah Yılmaz, munzam aidat ile ilgili odaya açtığı davayı kazanmıştır. Hakan Ülken ve ekibinin davayı neden kaybettiklerini düşünmelerini isterdik. Fakat oradaki açıklama “şu anda da mevcut meclis üyesi Ömer Özkaya’nın ve meclisin imzası vardır’’ şeklinde yapıldı. Munzam aidat ile alakalı Abdullah Bey avukatı ile oda arasında bazı yazışmalar olmuştur. Bu yazışmalardaki imzalar biz meclis üyelerinin değil genel sekreterin imzasıdır. Yanlış bilgi veriyorlar. Avukat, kayıtlı dilekçede odaya ödemekte olduğumuz munzam aidat miktarının belirlenmesine dair meclis ve ya yönetim kurulu kararlarının örneklerini talep etmiştir.

Aydın Ticaret Odasının Genel Sekreteri de şu cevabı vermiştir:

Munzam aidatlar kayıt ücreti ve yıllık aidat ve munzam aidatın tespiti ve ödenmesi hakkında yönetmeliğin 6. madesine göre belirlenmektedir. Ticari kararlar üzerinden tahakkuk eden munzam aidatlar her yıl mayıs ayında otomatik olarak Odalar Birliği’nce hesaplanmakta olup odamız tahsilat programına yüklenmektedir. Bu husus ile ilgili olarak odamızca ayrıca yapılan bir işlem bulunmamaktadır. Bu çerçevede alınacak olan munzam aidat tavanının birliğimiz trarafından belirlenmemesi nedeni ile hususun TOBB’a sorulması gerektiğini bilgilerinize rica ederim.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA

aydin-ticaret-odasi-munzam-aidat.jpeg

117722.jpg