AYDINPOST HABER SERVİSİ-Dergide, Aydın Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki çalışmalar ve bazı hastalıklar, önlemleri ve tedavileri konusunda bilgiler bulunuyor.

Dergi hakkında bilgi veren Aydın İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı, “İlk sayısını çıkardığımız dergimizde Sağlık Bakanlığı"nda başlayıp zincirin son halkasını oluşturan sağlık evlerine kadar uzanan yapılanmamız, ilimizdeki tüm sağlık kurumlarından örnekler verilerek sunulmaya çalışılacaktır.

Amacımız da bu sayede hali hazırda görevde bulunan çalışanlarımızın katkılarını sağlayarak onların anılarını, heyecanlarını dile getirmek. Böylece personelimizin yaptığı özverili çalışmaları bir pencereden diğer çalışanlarımıza göstermiş olacağız. Çalışanlarımızın yıllar sonra dergimizi ellerine alıp okuduklarında geçmişte yaptığı çalışmaları görüp mutlu olmalarını istiyoruz. Cumhuriyet"in ilk yıllarında yapılan çalışmalar o günü tasvir eden yazılarda hayat bulmakta bir küçük resim bir gazete kupürü gösterilen gayretin özverinin şahitliğini yapmaktadır. 1970"li yıllarda başlayan ulusal aşı kampanyalarında görev yapan personelin anıları günümüzde dile getirildiğinde eradike edilen birçok hastalığın arkasında özveriyle çalışan sağlık personelinin göstermiş olduğu gayretler göze çarpmaktadır. İletişim çağının zirvesinde olduğumuz günümüzde çalışmalarımızı kayıt altına almak gerçekten heyecan dolu bir proje, yaşanan anı herkesle paylaşmak üzere dondurmuş oluyoruz.

Günümüzde her ne kadar fotoğraf, video ve internet üzerinden çeşitli kayıt yöntemlerine sahip olsak da, hiçbiri bizim seçtiğimiz iletişim aracı olan dergi kadar insanı heyecana sürüklemiyor. Bu derginin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Üç ayda bir yayınlanacak olan derginin ücretsiz olduğunu belirten İl Müdürü Tırpancı, Karacasu"dan Didim"e, Aydın"daki hastane, sağlık ocağı gibi tüm sağlık kurumlarına ve diğer illerdeki Sağlık Müdürlükleri"ne bu dergiyi gönderecekleri söyledi.