Aydın Kent Konseyi Başkanı ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu’nun başkanlığında toplanan Aydın Kent Konseyleri Birliği; Aydın, Nazilli, Söke, Kuşadası, Didim, Yenipazar, Koçarlı Kent Konseyleri Başkanları, Genel Sekreterleri, Aydın Kent Konseyi yürütme kurulu üyelerinin katılımı ile Rektörlük Senato Salonunda bir araya geldi.
Birlik üyeleri Aydın bölgesindeki kent konseyleri arasında bilgi, deneyim paylaşımı ekseninde dayanışmanın sağlanması amacıyla oluşturulan Aydın Kent Konseyleri Birliği'nin kuruluş süreci görüştü. Toplantıda 15 maddeden oluşan Aydın Kent Konseyleri Birliği yönergesi okunarak, katılımcı kent konseyleri tarafından kabul edildi. Birlik yönergesine göre 7 kent konseyi başkanlarından oluşan yürütme kurulu oluşturulmasına, yılda iki kez genel kurul ve iki ayda bir yürütme kurulu toplantısı yapılmasına, yapılacak olan yürütme kurulu toplantılarına kurulda yer alan yürütme kurulu üyelerinin sırayla ev sahipliği yapmasına ve ev sahibi kent konseyinin dönem sözcüsü olmasına, sekreteryanın Aydın Kent Konseyi tarafından yürütülmesine karar verildi. Ayrıca bir sonraki toplantıya Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi temsilcilerinin de katılması kabul edildi. Çalışma konularının tespit edildiği, Aydın genelini ilgilendiren ve belirlenen 12 konu üzerinde detaylı çalışmalar yapıldıktan sonra bilgi aktarılacağı bildirildi.
Toplantıda Aydın Kent Konseyleri Birliği yönergesi kabul edildi. Çalışma konularının tesbit edildiği, Aydın genelini ilgilendiren ve belirlenen 12 konu üzerinde detaylı çalışmalar yapıldıktan sonra bilgi aktarılacağı belirtildi. 

 

Aydınpost'u Twitter üzerinden takip etmek için tıklayın!