Nazilli'de Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk törenine, AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve engelliler katıldı. 
     Milletvekili Kılınç burada yaptığı açıklamada, hükümetin ülkede her alanda büyük bir değişim ve dönüşüm sürecini başlattığını, bu değişimin engelli vatandaşların koşullarının iyileştirilmesi için de titizlikle uygulandığını belirterek, ''Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'ın öncülüğünde reformların hayata geçirilmesiyle engelli vatandaşlarımız ve ailelerinin hayalleri de gerçek olmaya başlamıştır. Engelli kardeşlerimizin her zaman yanında olacağız'' dedi. 
     Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık da, toplumda bireylerin her birinin engelli adayı olduğunu ifade ederek, engellilere herkesin gereken önemi ve hassasiyeti göstermesi gerektiğini vurguladı. 
     Nazilli Eğitim, Kültür ve Sanat Derneği tiyatro grubu da Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Atça beldesinde engelli çocukların da rol aldığı ''Biz Sizi Seviyoruz'' adlı tiyatro oyununu sahneledi. 
     Dernek Başkanı Mukaddes Yüksel, 3 Aralık'ın tüm dünyada ve Türkiye'de çeşitli etkinliklerde kutlandığını belirterek, kendilerinin de engelli çocukların da rol aldığı 18 kişilik grupla oyun sahnelediklerini anlattı. 
     Öte yandan Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur da yayımladığı mesajda, engelli vatandaşların toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırma, destekleme ve önlerindeki tüm engelleri kaldırmanın önemini vurguladı. 
     Okur, engellilerin kaliteli yaşam sürebilmelerini sağlamak ile hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermenin de herkesin görevi olduğuna değindi. 
     Akbük Belediye Başkanı Erçin Sandalcı da yaptığı açıklamada, bir saniye sonra neler olacağının bilinemeyeceğini ve herkesin engelli duruma düşebileceğine dikkati çekerek, her kesimin engellilerin topluma kazandırılması ve üreten bireyler olarak yetişmesi için gayret göstermesi gerektiğini savundu. 
     Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer de belediye mesire alanında engelli vatandaşla bir araya geldi. 
     Çine Belediyesinin engelli vatandaşların ilçede daha güvenli, huzurlu ve refah içesinde yaşaması için çalıştığını belirten Dinçer, engellilere, ''Sizleri görmemezlikten gelerek engellerinizi kaldıramayız. Bir gün değil, 365 gün yanınızdayız'' dedi.