Aydın İl Müftülüğü Külliyesi projesi kapsamında yapımı tamamlanan il müftülük hizmet binası hizmete başlarken külliye içinde yer alan konferans salonu, sosyal tesisler ve cami inşaatının çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Yapılmakta olan ve diğer illerde eşine pek rastlanmayan külliyenin son durumu ile ilgili olarak bilgiler veren Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, külliyenin toplam 10 dönüm arazi üzerinde inşa edildiğini ve külliye içinde yer alan konferans salonunun kaba inşaatının tamamlandığı, cami inşaatının ise bir sene daha süreceğini kaydetti. Ege Bölgesinin en büyük ve en görkemli camisinin Aydın’a kazandıralacağından büyük heyecan duyduklarını kaydeden Kocaoğul, yeni müftülük binasını da en iyi müftülük binaları arasında yer aldığını savundu. Tek sorunlarının külliyenin vakıf arazisi üzerine yapılmasından dolayı genel bütçeden yardım alamamaları olarak değerlendiren Kocaoğul, külliyeyi halktan gelen yardımlarla ve Diyanet Vakfı’nın yardımlarıyla ayağa kaldırmaya çalıştıklarını beyan etti.

“İLİMİZİN EN BÜYÜK KONFERANS SALONU OLACAK”
Külliye hakkında yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler veren Müftü Kocaoğul, “Gerek cami ve gerek konferansa gelenler için külliyenin altında 400 araçlık otopark inşa edildi. İnşaat tamamlandığında diyanet teşkilatında iller bazında en büyük külliye olacak. Yaklaşık bin kişilik bir konferans salonu ilimizin en büyük konferans salonu olacak. Ayrıca öğrencilere okuma ve araştırma noktasında yardımcı olacak külliye içinde büyük bir kütüphane oluşturacağız. Caminin altını çok amaçlı kullanabilmek adına kitap okuma salonları, bilgisayar laboratuarı, ailelerin bir araya gelebileceği alanlar yapacağız. Yaptığımız ve kaba inşaatı biten 3 katlı binamız ise din görevlilerimiz için il ve ilçeler için eğitim merkezi olarak kullanacağız. Yeni binamızla birlikte hac ve umre bürosu, aile irşad ve rehberlik bürosu, diyanet yayınları satış bürosu ile hizmetlerimize devam ediyoruz” diye konuştu.

“CAMİMİZ OSMANLI MODEL TARZINDA”
Caminin kaba inşaatının bir sene daha süreceğini ifade eden Müftü Kocaoğul, “Aydın İl Müftülüğü Külliyesi; cami, müftülük hizmet binası, sosyal hizmet tesisleri, konferans salonu, Kur’an kursu ve kapalı otoparktan oluşacak kompleks bir yapıdır. Bu kompleks yapının bir bölümü olan Külliye Camii inşaatımız zemin kat beton dökümü gerçekleşmiş olup, yazlık kısmı 5 adet kubbe beton dökümü yapıldı ve kalıpları söküldü. Sermahfel üstü kubbe kalıp montaj işi hızla devam ediyor. Kıble tarafında yapılan büyük kemer ve yarım ay kalıp montaj işleri devam ediyor. Camimiz Osmanlı model tarzında olup 2 adet minaresiyle Selahattin Camii sınıfındadır. Camimiz 4 fil ayağı ana taşıyıcısı, 4 adet büyük yarım ay, ses akustiğini sağlayan 4 adet aslan göğsüyle ana kasnak kısmı tamamlanma aşamasındadır. Akabinde ana kubbe oluşturulacaktır” dedi.

KÜLLİYEYE ÇERÇİ AİLESİNİN İSMİ VERİLECEK
Öte yandan Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, külliye arazisini Necati-Fakiye Çerçi çiftinin bağışladığını ve bu anlamda Aydın İl Müftülüğü Külliyesinin genel adını Necati Çerçi, Külliye Cami’nin ismine ise Fakiye Çerçi koymayı düşündüklerinin altını çizdi.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

20140704aw134909_04.jpg