Aydın Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kongre gergin geçerken, kongreye katılan üyeler birlik hesaplarındaki usulsüz harcamalar ve kasada olması gerektiği halde olmayan paralar için eski yönetimin hesaplarını ibra etmedi. Aydın Arıcılar Birliği’nin 91 ay başkanlığını yürüttüğünü belirten eski Başkan Kadir Kılıç, arıcının kararına ve takdirine saygı duyduğunu ve yasalar karşısında hesap vermeye hazır olduğunu söyledi.
Divan Başkanlığı’nı Kemal Türk’ün yaptığı kongrede hesap tetkik komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü. Aydın Arıcılar Birliği’nin önceki Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Kılıç tarafından mağdur edildiğini iddia eden arıcılar, haklarının aranması için yeni yönetime yetki verirken birliğin usulsüz kullanıldığı iddia edilen paraları için de hesap sorulmasını istediler.
Kongrenin açılışında konuşan Aydın Arıcılar Birliği’nin yeni Başkanı Zeki Altın, konuşmasına geçen hafta meydanda gelen terör saldırılarında şehit olan güvenlik görevlilerine rahmet dileyip PKK terör örgütüne lanetleyerek başladı. Tüm şehitlerin ruhuna Fatiha okunan olağanüstü genel kurulda, Aydınlı arıcıların usulsüz kullanıldığı tespit edilen paraları ve kasada olması gerekirken birlik hesabında bulunmayan paraları için son sözü arıcıların söyleyeceğini belirten Başkan Zeki Altın, yeni yönetim olarak açtıkları dava sonucu, önceki yönetim kurulu başkanı Kadir Kılıç’ın şirketinin borçları dolayısıyla birlik hesabına konan haczi de kaldırdıklarını söyledi. Zor şartlar altında üretim yapan Aydın arıcısının hakkını son damlasına kadar savunacaklarını belirten Zeki Altın, kimse ile şahsi bir husumetinin olmadığını ancak kendisine yetki veren arıcıların hakkını da savunması gerektiğini söyledi.
Zeki Altın’dan sonra söz alan eski Başkan Kadir Kılıç, hantal bürokrasi nedeniyle bazı işleri risk alarak yürüttüğünü ve yeni Anayasa çalışmasının da bu hantal yapının ortadan kaldırılması için yapıldığını söyledi. Birliğe 151 bin lira borcu olduğunu doğrulayan eski başkan Kadir Kılıç, faaliyet dışı harcama gözüken 117 bin TL’nin de hesabını vermeye hazır olduğunu söyledi. Birlik olarak Deniz Feneri Derneği ve Davutlar ormanlık alanlarında çalışma yaptıklarını kaydeden Kılıç,” Bende usul hatası olabilir. Ancak arıcılar için koşturdum. Hantal bürokrasi nedeniyle kağıt üzerinde bazı açıklar var. Arıcının bir kuruşunu yemedim. Aydın Arıcılar Birliği benim çocuğum gibidir. Hiçbir arıcı “Ben desteklememi alamadım” diyemez. Çiğ yemedim karnım ağrımıyor. Bu birlikte 2003 yılından 2011 yılına kadar başkanlık yaptım. Eğer iddia edildiği gibi olsaydı kitabını uydururdum” diye konuştu.
Eski Başkan Kadir Kılıç’a tepki gösteren Birlik üyelerinin Kadir Kılıç konuşurken salonu terk etmeleri dikkat çekti.
Konuşmaların ardından yapılan oylamada, kongreye katılan delegeler eski yönetimin hesaplarını ibra etmeyerek, bu konuda hukuki ve idari yönden gerekenin yapılması için yeni yönetime yetki verdiler.
20111022ay477715_03.jpg
 
20111022ay477715.jpg