Ak Parti 3. sıra Aydın Milletvekili adayı olarak listeye giren Sökeli iş adamı Metin Yavuz’un kardeşi ve yeğeni ile ilgili yerel basında çıkan haberlerin derlendiği broşürün başlığında “Mustafa Savaş bunun hesabını nasıl verecek” gibi çarpıcı ifadeler yer aldı.

İşadamı Metin Yavuz’un kardeşi Çetin Yavuz ve yeğeni Hasan Yavuz, iki sene önce Söke Genç İş Adamları Derneği yöneticilerine yönelik yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınmış birkaç gün sonra da serbest bırakılmıştı.

Kim ya da kimlerin ne amaçla dağıttığı belli olmayan broşürlerde Aydınpost’un da aralarında olduğu basın kuruluşlarının o tarihteki ilgili haber kupürleri kaynak gösterilerek ailesi FETÖ’ye karışmış bir kişinin aday gösterilmesi sorgulanıyor.

Mehmet Erdem’in, kardeşi Ömer Erdem FETÖ/PDY davasında yargılandığı için yeniden aday gösterilmediği iddia edilen broşürde aynı hassasiyetin Metin Yavuz’a gösterilmemesinin Ak Parti’ye büyük zararlar vereceğinden söz ediliyor.

Broşürde haber kupürlerinin üzerinde şu ifadeler yer alıyor;

“MUSTAFA SAVAŞ BUNUN HESABINI NASIL VERECEK?????

AKP FETÖ/PDY ile böyle mi mücadele ediliyor???????

AKP Aydın milletvekili Mehmet Erdem’in kardeşi Ömer Erdem FETÖ/PDY den yargılanıyor ve bu nedenle de kendisine yer bulamadı.ak-parti-brosur.jpg