Aydın yerelinde AB ile farkındalığı arttırmak, AB ile gerçekleştirilen etkinlikleri veya projeleri kamuoyuyla paylaşmak ve Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecini biraz daha yakından tanıtmak amacıyla ‘AB Sürecinde Aydın’ dergisinin 2. sayısı yayınlandı.

Aydın Valiliği Toplantı Salonun’dagerçekleşen toplantıya Vali Erol Ayyıldız, Vali Yardımcısı Halil Canavar, Aydın Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Söylevci, Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Reyhan Türkmen ve personelleri ile Aydınlı gazeteciler katıldı.

Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Reyhan Türkmen’in ‘AB Sürecinde Aydın’ adlı derginin 2. sayısının sunumunu yaparak başlayan toplantıda proje hazırlamak isteyenlere rehber olması amacıyla hazırlanan ‘Avrupa Birliği Proje Döngüsü Yönetimi ve Çeşitli Fon Kaynakları’ adlı kitap da tanıtıldı.

‘AB Sürecinde Aydın’ adlı dergiden bin adet basarak ülke geneli kamu kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere Uluslararası ve Avrupa Komisyonlarına göndereceklerini ifade eden Türkmen, dergiyi bu anlamda hem Türkçe hem de İngilizce olarak hazırladıklarını ve bunun Türkiye’de bir ilk olduğunu kaydetti. Dergiye elektronik ortamda da ulaşabileceğinin altını çizen Türkmen, daha fazla okuyucuya ulaşmayı planladıklarını dile getirdi. Dergide, Aydın’dan AB haberlerinde çeşitli kurumların veya derneklerin son 6 içinde gerçekleştirdikleri etkinlikleri de ele aldıklarını hatırlatan Türkmen, hedeflerinin 6 ayda bir yayınladıkları dergi ile yerelde AB’yi yansıtan en iyi yayınlardan biri haline gelmeyi amaçladıklarını öne sürdü.

“BU BİR GÖNÜL İŞİDİR”
AB sürecini Aydın yerelinden insanlara daha iyi analtmak adına ve yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgi vermek için bu dergiyi çıkardıklarını anımsatan Vali Yardımcısı Halil Canavar, “Hazırlamış olduğumuz dergi ve kitaplar umarım zengin içeriğiyle ve getirdiği çeşitli bakış açılarıyla hem Aydın kamuoyuna hem ülke kamuoyuna hem de AB kamuoyuna olumlu katkılar sunar. İnsanların proje hazırlayıp sunmasında cesaret ve motivasyon çok önemlidir. ‘AB Sürecinde Aydın’ adlı dergimizle Aydınlıların projelerine destek çıkarak neler yapmaları gerektiği konusunda yardımcı oluyoruz. Bu bir gönül işidir” dedi.

“AYDINIMIZ İNŞALLAH AVRUPA FONLARINDAN DAHA FAZLA FAYDALANIR”
AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi’nin AB süreci konusunda farkındalığı arttırıcı her türlü faaliyeti yaptığını dikkat çeken Vali Ayyıldız da, “Bu derginin hazırlanıp Aydın’ın Avrupa Birliği uyum süreci içerisinde Aydın’ın bilgilendirilmesine katkıları bulanan herkese teşekkür ediyorum. Dergiyi hazırlayanlar çok güzel bir çalışmaya imza attılar. İl bazında İngilizce olarak hazırlanması yönünde de bir ilke imza atan çalışma. İnşallah Aydınımız bu konuda Aydınlanır ve Avrupa fonlarından Aydınımız daha fazla faydalanmış olur. Aydınımızın bu uyum sürecinde hem gösterdiği gayret ve çabayla hem bulunduğu ortam itibariyle çok güzel bir şehir. Yakalamış olduğu gelişmişlik seviyesi Aydınımızın daha iyi tanıtılması ve bir adım öne çıkması noktasında bu çaba ve gayretleri önemli buluyorum. AB süreci konusunda gerek Aydın, gerekse ülke kamuoyunun doğru bilgilendirilmesine katkıda bulunmak ve gerek ulusal, gerekse yerel ölçekte ilerleme süreci veya fonlar konusunda yapılan çalışmaları paylaşmak düşüncesi ile ilk kez hem Türkçe hem de İngilizce dillerinde hazırlanan dergimizin AB uyum sürecinde Aydın’ın sesi olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım!