İrlanda’dan gelen 6 kişilik eğitimci grubu, Regio Comenius RoFal “Roma Families – The importance of parental involment on children education” Dezavantajlı Ailelerde Çocuk Eğitiminde Aile Katılımının Önemi (Romen Aileler Öğreniyor) AB Hayatboyu Programı “Comenius Regio – Bölgesel Ortaklık” Hareketlilik Avrupa projesi kapsamında Aydına geldi.
İrlandalı heyet program çerçevesinde Aydın Milli Eğitim Müdürlüğünde, Rehberlik Araştırma Merkezinde, Acarlar 60.Yıl İlköğretim Okulunda ve Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesinde çalışma ziyaretleri gerçekleştirdi. İrlanda ve Türkiye’de yapılan Aile Eğitimi etkinlikleri ve birlikte yapılacak etkinlikler değerlendirildi. Toplantılara Türkiye ve İrlanda’daki yerel ortakların temsilcileri katıldı. Söke-Güzelçamlı-Davutlar-Kuşadası-Selçuk-Efes ve Meryem Ana ziyaretleri gerçekleştirildi. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açılan Değirmen Restaurant’un bulunduğu yerdeki “Zeytinyağı Elde Edilmesi Tarihi Müzesi” ziyaret edildi.
Proje hakkında bilgiler veren Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, “Projenin yararlanıcı grubu, Aydın Milli Eğitim Müdürlüğünün sorumluluğunda Adnan Menderes Üniversitesi, Aydın Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Kemer Toplum Merkezinin iştirakleriyle belirlenen Acarlar 60. Yıl İlköğretim Okulu’ndaki öğrenci ve velileridir. Acarlar 60. Yıl İlköğretim Okulu’ndaki en az 20 öğrenci velisinin katıldığı ‘Dezavantajlı Ailelerde Çocuk Eğitiminde Aile Katılımının Önemi’ konulu seminer verilmektedir. Konu ile ilgili web siteleri hazırlanmış olup, ayrıca ailelere dağıtılmak üzere kitapçık hazırlanması çalışmaları başlatılmış bulunmaktadır. Ailelere dönük anketler yapılmış olup, sonuçları yerel ortaklar tarafından değerlendirilmektedir. Acarlar beldesinde erken yaşta evlenip okuldan uzaklaşan öğrencilere ve velilerine dönük seminer çalışmaları, Aydın RAM, ADÜ Eğitim Fakültesi ve Kemer Toplum Merkezi tarafından yapılmaktadır. İrlanda’daki benzer sorunlar ve çözüm yolları dikkate alınarak sürdürülen etkinlikler yapılan çalışma ziyaretlerinde ele alınmakta ve ortak değerlendirmeler yapılmaktadır. Proje, özellikle Acar beldesinde yaşayan vatandaşlarımızın eğitim düzeylerinin artırılması ve okuma oranın yükseltilmesini ve zorunlu eğitim sonrasında da eğitime devam edebilmelerinin sağlanmasını hedeflemektedir” dedi.