Ayaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Eylül ile 20 Ekim 2011 tarihlerinde Antalya, Aydın, Hatay, Denizli, Manisa ve Muğla illerinde meydana gelen sel, fırtına, heyelan, aşırı yağışlar ve hortum afetleri ile ilgili çiftçi kredilerinin ertelenmesi için zarar tespitinin yapılması yönündeki genelgeye göre, Aydın İl genelinde ÇKS'ye kayıtlı 52 bin çiftçiden sadece 832 çiftçinin yararlanabildiğini, bunların 58 tanesinin İncirliova çiftçisi olduğunu anlattı.
Ayaydın, ''2011 yılında aşırı yağış nedeniyle meydana gelen zarardan dolayı borcu ertelenen çiftçi sayısı İncirliova'da 58. Üreticilerimiz afet döneminde zarar-ziyan tespiti yönünde rapor tutamadıklarından çoğu bu genelgeden maalesef yararlanamadı. Çoğu çiftçi de yaşanan zarara rağmen borcunu zamanında ödedi. Genelge elimize çok geç ulaştı. Bu konuda yetkililer zamanında uyarıda bulunmadı''
Son Menderes taşkını nedeniyle İncirliova'da 6 bin dekar hububat ekili alanın zarar gördüğünü belirten Ayaydın, daha önce yaşanan durumun tekrar yaşanmaması için hububat ekili alanda zarar gören çiftçilerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkililerine başvurmalarını istedi.