Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, Avşar’ın jüri başkanlığına yapılan eleştirilere “Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Avşar’ı sadece popüler kültür ikonu olarak görmek haksızlıktır. 30 yıllık sinemacıdır pek çok filme başarıyla imza atmıştır” sözleriyle karşılık verdi.

Antalya Altın Portakal Film Festivali Jüri Başkanlığı’na Hülya Avşar’ın seçilmesiyle ilgili gelişen tartışmalara Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın son noktayı koydu. VATAN’a konuşan Akaydın şunları söyledi:

“Geçen yıl Jüri başkanımız Müjde Ar’dı. Ondan önceki yıl da Kadir İnanır’dı. Daha önceki yıllara gidersek Genco Erkal ve Tuncel Kurtiz’i de jüri başkanı olarak görüyoruz. Oyuncu kökenli bu sanatçılarımızın jüri başkanlıklarını layıkı ile yerine getirdiklerini hepimiz biliyoruz. Hülya Avşar’ın eleştirenlerden bir grup diyor ki; jüri başkanı yönetmen olmalıdır, oyuncudan jüri başkanı olmaz. Bizim festivalimizin hem de dünyadaki birçok festivalin jüri başkanlarını oyunculardan seçtiklerini hatırlatmak isterim.

Kaldı ki sanatçı olabilmek bir üst başlıktır. Bu başlık altında uzmanlık alanınız oyuncu da olabilir yönetmen de olabilir. Avşar’a yöneltilen eleştirilerden birisi de Hülya hanımın ‘popüler kültür ikonu’ olmasıdır. Hülya Avşar 30 yıllık sinemacıdır ve 50’yi aşkın filme başarıyla imza atmıştır. Bu başarılarını uluslararası festivallerde aldığı ödüllerle taçlandırmıştır.

Oyunculuk yeteneğini tiyatro oyunculuğu , müzisyenlik, sunuculuk, köşe yazarlığı, dergi editörlüğü gibi farklı alanlara da başarıyla taşımıştır. Avşar’ın sinemacı yönünü görmeyip, diğer farklı alanlardaki sanatsal performanslarını yok sayarak O’nu sadece popüler kültür ikonu olarak tanımlamak biraz haksız bir eleştiridir. Sözün özü ne yaptığımızı biliyoruz.

Barış Pirhasan jüride

6-12 Ekim 2012 tarihlerinde düzenlenecek 49. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali jürisinden Kutluğ Ataman ve Levent Kırca’nın ayrılmasından sonra, Vedat Türkali’nin oğlu yönetmen Barış Pirhasan oldu. Pirhasan, jüride yer almanın kendisi için onur verici olduğunu söyledi.