Projenin diğer ortağı İtalya’dan gelen gençler 3 ay sürecek çalışma kapsamında Aydın Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne ait Huzurevi’nde çalışmalarına başladı. Huzurevi yetkililerin ilginç tutumu yaşlıları yardım etmek için heyecanlanan gençleri şaşkına çevirirken, gençlerin çalışmalarını desteklemek için Huzurevine gelen basın mensupları da içeri alınmadı. Huzurevi yetkililerinin ve Aydın Valiliği’nin duyarsızlığı İtalyanları ve Türk gençlerini şaşırttı. 

Aydın Sosyal Bilimler Lisesi İngilizce Konuşma Kulübünün hazırladığı ve huzurevi sakinleri ile liseli gençleri bir araya getirerek huzurevi sakini yaşlıların hayata daha pozitif bakmalarına yardım etmeyi amaçlayan Aspiration ‘Özlemler’ adlı Avrupa Birliği destekli Gençlik Projesi, Gençlik Girişimleri projesi kapsamında hibe almaya hak kazandı. 3 ay sürecek projede, projenin diğer ortağı, İtalya Bari şehrinden gelen Sportello ELP derneği üyesi 6 genç ile Aydınlı gençler çalışmalarına başladı. 
Projemiz kapsamında İtalyan Gençlik Derneği ve kulüp üyesi gençler ile huzurevinden bir grup yaşlı ile, Efes, Şirince ve Kuşadası’nın yanı sıra Aydın’ın tarihi ve turistik yerleri gezildi. Ayrıca proje etkinlikleri kapsamında Huzurevi sakini yaşlıların doğum günü kutlamaları, yöresel yemeklerin tanıtımı, sinema günleri gerçekleştirildi.
 
“YETKİLİLERİN TUTUMU ŞAŞIRTTI”
Türk gençlerinin, İtalyanlara Türk misafirperverliğini de tanıtmayı amaçladığı proje kapsamında gençler şaşırdı. Aydın Huzurevi’nde düzenlenen programa hiçbir yetkili katılmazken, gençlerin bu çalışmasını haber yaparak destek vermek için huzurevine gelen basın mensupları da Huzurevi Müdürü tarafından, “Benim başımı derde sokarsınız” gerekçesi ile içeri alınmadı. Konuya Aydın Valiliği’nin de duyarsız kalması şaşkınlığa neden oldu. Avrupanu
“GENÇLERİN AMACI YAŞLILARA YARDIMCI OLMAK”
Proje koordinatörü öğrencileri Kübra Yılmaz ve Mustafa Önder, amaçlarının; Huzurevi sakinleri ve yaşlılar için sıradan geçen günlerinde hayata daha pozitif bakmalarına yardımcı olmak olduğunu belirterek “Bunu yaparken de huzurevi sakinlerini ve sosyal hayatta aktif olmak isteyen lise gençlerini bir araya getirerek karşılıklı etkileşim oluşturmak. Grup üyelerimizin projemizin bütün aşamalarında aktif birer katılımcı olmalarına imkan sağlamak. Grup üyelerinin içinde bulunduğu toplum yaşamına katılımını arttırmak” diye özetledi.