İstanbul Avcılar’da yasaklı ırklar arasında yer alan bir köpeğin ağızlıksız şekilde gezdirilmesi ve bir sokak kedisini öldürmesi olayına ilişkin görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından polis ekipleri harekete geçti. Köpeğin sahibi olduğu belirlenen G.A., gözaltına alınırken köpek barınağa götürüldü.

Olayın Detayları

Olay, Denizköşkler Mahallesi’nde meydana geldi. Sosyal medyada yayılan görüntülerde, bir kadının ağızlığı olmayan yasaklı ırk bir köpeği dolaştırdığı sırada köpeğin bir sokak kedisini ensesinden ısırarak öldürdüğü görüldü. Tepki çeken görüntüler üzerine Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı.

Kütahya'da art arda depremler
Kütahya'da art arda depremler
İçeriği Görüntüle

Polis ve Belediye Ekipleri Müdahale Etti

Şüpheli G.A.’nın kimliği tespit edilerek Merkez Mahallesi’ndeki evinde gözaltına alındı. Şüphelinin köpeğin karnesini ibraz edememesi üzerine, adrese çağırılan Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri köpeği barınağa götürdü.

Yasal İşlem Başlatıldı

G.A. hakkında 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında yasal işlem başlatıldı. Olayla ilgili incelemeler devam ederken, köpeğin barınağa yerleştirildiği bildirildi.

Bu üzücü olay, yasaklı ırkların kontrolsüz şekilde gezdirilmesinin ve hayvanlara karşı sorumlulukların önemini bir kez daha gözler önüne serdi.