Kuşadası Ticaret Odası Çok Amaçlı Topalntı Salonunda gerçekleştirilecek sempozyumda temel amaç, tüm Türkiye'deki Fizik - Fen ve Teknoloji öğretmenlerini bir araya getirerek okullarda Fen Bilimleri derslerinde Astronomi bağlantılı konuların daha bilinçli, doğru bilgilerle uygulamalı anlatımını sağlamak, araç-gereçlerin kullanımını öğreterek uygulama sahaları konusunda bilinçlendirmeyi sağlamak ve ortak bilgi paylaşım ağı oluşturmak.

Bu arada, sempozyum kapsamında 400 sene önce ilk kez teleskopla gökyüzüne bakan Galileo anısına “Galileo Gecesi” düzenlendi. Gece kapsamında 24 Ekim Cumartesi günü saat 21.00 ile 24.00 arasında Kuşadası Sahilinde Tubitak teleskoplarıyla gökyüzü gözlenecek.

Kuşadası Belediyesi olarak eğitimde bilime çok büyük önem verdiklerini belirten Belediye Başkanı M. Esat Altungün, “İlk çağlardan bu yana insanların ilgi odağı haline gelen astronomi hakkında çok değerli hocalarımız tarafından detaylı bilgilerin verileceği sempozyum için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Böylesine önemli ve ilgi çeken sempozyumda 24 Ekim gecesi gerçekleştirilecek teleskoplarla gökyüzü gözlemine tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.