Sabah saatlerinde Aydın Adliyesine giderek konuyu yargıya taşıyan ASTO üyeleri Aydın Nöbetçi Ticaret Mahkemesine şikayet dilekçelerini sundular. Ardından Aydın Adliyesi önünde açtıkları dava ile ilgili açıklama yapan ASTO"ya bağlı sivil toplum örgütleri, MTA tarafından ihaleye çıkartılan Yılmazköy"deki jeotermal sahasının ihalesinin iptal edilmesini ve jeotermal sahasının Aydın İl Özel idaresine tahsis edilmesini istediklerini açıkladılar.
Çok sayıda üyesi bulunmasına rağmen sadece 10 kişinin katıldığı basın açıklamasında konuşan Avukat Kazım Payza, Türkiye"nin ve dünya"nın en önemli jeotermal kaynağına sahip Aydın"ın kendi öz kaynaklarını kullandırılmasından mahrum edildiğini iddia etti.
Aydın ilinde bulunan önemli yer altı kaynakları ve jeotermal rezervlerin çok önemli bir bölümünün imtiyaz haklarının MTA"nın elinde bulundurduğunu kaydeden Payza, “Yılmazköy jeotermal alanı 1996 yılında Aydın Belediyesi ile MTA kurumu arasında yapılmış olan protokol gereğince Aydın Belediyesi tarafından sondaj çalışmaları yapıldı. Bu protokole göre imar planları içinde kalan jeotermal alanda kent ve konut ısınması, elektrik üretilmesi ve organize sanayinin desteklenmesi ve sera bölgeleri oluşturularak elde edilen kaynağın entegre kullanımı planlanmıştır. Yılmazköy jeotermal alanını tüm sondaj ve kazı çalışmaları ve masrafları Aydın Belediyesince yapılmıştır. MTA"nın da bu bölgede yapmış olduğu her hangi bir sondaj çalışma masrafı bulunmamaktadır. Çünkü MTA kurumu elde edilen yeraltı kaynağı olan jeotermal rezervleri etkin bir verimli bir şekilde kullanmayı sağlayacak ve planlayacak donanıma sahip bir kuruluş değildir” ifadelerine yer verdi.
Aydın"ın öz kaynağı olan jeotermal"in Aydınlılar tarafından kullanılması için ASTO olarak yargı yoluna başvurduklarını kaydeden Payza, Aydın halkının ve kamu zararının önlemesi bakımından MTA tarafından ihaleye çıkartılan Yılmazköy"deki jeotermal sahasının ihale işlemlerinin tedbiren durdurulması için Aydın Nöbetçi Ticaret mahkemesine ASTO olarak dava açtıklarını söyledi.