AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ-Menderes Park Tesisleri’nde düzenlenen ödül törenine Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, Aydın Güreş İl Temsilcisi Mahmut Yörük, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde görev yapan Şube Müdürü Ali Yelgin, Aydın Gençlik Spor Kulübü Başkanı Abdürrahim Tikbaş’ta katıldı. Gecede bu yıl kurulan Aydın Gençlikspor’un Büyük Erkekler Güreş takımı da basına tanıtıldı.

Astaş Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Pekgüzel yaptığıu konuşmada ASTAŞ Spor Kulübü’nün yerel amatör sporu koruyup, gençleri spora teşvik etmek amacıyla faaliyet gösterdiğini kaydetti.
 
Aslı İnegöllü’nün Aydınlı olduğundan ve Aydın ismini temsil ettiğinden dolayı önemsediklerini kaydeden Pekgüzel, “Bundan dolayı kendisini destekledik. Bize Balkan Şampiyonası’nda kazandırdığı 3 madalyadan dolayı teşekkür ediyoruz. Bu yolda bize destek olan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker’e, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Zeynel Akın’a, Aydın Gençlik Spor Başkanımız Abdurrahim Tikbaş’a teşekkür ediyorum. Aydınlı sporculardan böyle talepler gelirse kurum olarak her zaman desteğe açık olacağız” dedi. Pekgüzel yaptığı açıklamada İnegöllü’ye 3 bin TL’lik destek verildiğini açıkladı.
 
‘Rüzgarın kızı’ lakabıyla anılan Aslı İnegöllü ise Slovenya’dan 200 metre Balkan üçüncülüğü, 100 metre Balkan ikinciliği, uzun atlama Balkan ikinciliği ile döndüğünü kaydederken, “Bu başarı sadece benim başarım değil. Bana destek veren herkese teşekkür ediyorum. Aydın’a bu dereceleri getirmenin gururunu yaşıyorum” diye konuştu.
 
GENÇLİK SPOR’UN TAKIMI TANITILDI
 
Menderes Park Tesisleri’nde düzenlenen yemekte Abdürrahim Tikbaş’ın başkan olduğu ve bu yıl Yıldızlar ile Büyükler kategorilerinde mücadele edecek olan Gençlik Spor’un güreş takımı basına tanıtıldı. Kulüp Başkanı Tikbaş yaptığı açıklamada Aslı İnegöllü’ye yapılan sponsorluk ile Gençlik Spor ve ASTAŞ arasında göbek bağı oluştuğunu söyledi. Gençlik Spor’un bu yıl 2. Lig’de 13 Güreşçi ile mücadele edeceğini belirten Tikbaş, “Tüm sporcularımız Aydın Güreş Eğitim Merkezi’nden. Hepsi kendi evladımız. Amacımız bu yıl şampiyonluk. Baynlarda da büyükler kategorisinde bir takım oluşturacağız. Deplasmanlı Voleybol Ligi’ne de katılacağız. İl Müdürlüğümüz ile birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız Aydın’daki bin 600 olan sporcu sayısını 5 bine çıkarmak. Bize güreş ve kulübün kurulmasında büyük destek sağlayan Türkiye Güreş Federasyonu başkanımız Bekir Çeker’e teşekkür ediyoruz” dedi.
 
11-13 Kasım’da ilk müsabakalarının Çorum’da olacağını kaydeden Tikbaş sporculara yönelik yaptığı konuşmada ise, “Temsil ettiğiniz kulübün başında Bekir Çeker isminin olması sorumluluğunuzu arttırıyor. Hem derslerinizde hem sporda başarılı olmanız için elimizden geleni yapacağız. Gerekirse özel etti ve dersler konusunda sizlere yardımcı olacağız.Aranızda Spor Lisesi’nde okuyan arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımızın spor yanında eğitimde de en azından Spor Akademisi’ne girme gibi bir hedefi olmalı” diye konuştu.
 
ÇEKER’DEN GÜREŞÇİLERE 2016 OLİMPİYATLARI HEDEFİ
 
Türkiye güreş federasyonu başkanı Bekir Çeker ise yaptığı konuşmada, Tikbaş gibi eğitim konusunda da sorucuların özen göstermesini istedi. Çeker sporcuların kendilerine sürekli hedef koyması gerektiğini kaydederek, “Geçtiğimiz yıllara göre imkanlarınız daha fazla. Hocalarınız sizin durumlarınızı takip ediyor. Şimdiden bir hedefiniz olmalı. Ben sizden şu anda 2016 Olimpiyatları için kendinize hedef koymanızı istiyorum” dedi.