UEFA Kupası zaferinin 9. yıldönümünde kötü G.Saray, daha kötü G.Birliği"ni Kewell"ın bir atıp bir de Barış"a attırdığı gollerle geçti, rakibini düşme potasına itti

İSTANBUL"DA hava güzel, UEFA Kupası"nın yıldönümü, ligin bitimine 3 hafta var. Normal şartlarda Ali Sami Yen tribünlerinin hınca hınç dolu olması lazım. Ama statta taş çatlasın 7-8 bin taraftar vardı. Sebebi basit; G.Saray ligin üstünden kopmuş, UEFA"ya gidebilmek için mücadele veriyor. Üstelik ortaya konan oyunda Arda"lı, Baros"lu, Kewell"lı, Lincoln"lü kadronun hakkını hiç vermiyor.

G.BİRLİĞİ tarafında amaç daha hayati.. İstanbul"da en azından kaybetmeyip 1 puan alarak ligde kalma şansını son 2 haftaya bırakmamak. Zaten kırmızı-siyahlılar amaçlarının beraberlik olduğunu başlama düdüğü çaldığı anda ortaya koyan bir oyun sergilediler. Bütün takım olarak orta saha çizgisinin gerisinde kalarak alan savunmasıyla başladılar oyuna. Maçın ilk dakikalarında G.Saray topa hakim gözüken taraftı. Ancak rakibin katı alan savunması içerisinde Lincoln, Baros ve Arda kaybolunca pozisyon bulamadı sarı- kırmızılılar. İlk 45 dakikanın en tehlikeli atağını 12. dakikada Mehmet Topal"ın ceza sahasına girmeden cepheden çıkardığı şutla yakaladılar. Ancak bu top da direğin yarım metre üstünden dışarı çıktı. Maçın başında bir puan verseniz belki de razı olacak Aybaba"nın ekibi karşısında beklediğinden daha aciz bir G.Saray bulunca oyunu yavaş yavaş rakip alana yığmaya başladı. 21"de Topal defanstan çıkarken topu rakibe kaptırınca ceza sahasının sağında Mehmet Nas topla buluştuğu gibi ortayı yaptı. Dengesiz yakalanan G.Saray savunması arasından Mustafa Pektemek"in sert kafası direği yalayarak dışarı çıktı. İlk yarının son dakikasında penaltı noktası üzerinde yerden sert vuran Mehmet Nas"ın şutu da auta çıkınca pozisyon kısırı ilk yarı başladığı gibi bitti.

KAHRAMAN KEWELL

İKİNCİ yarıya taraftar desteği ile biraz daha hızlı başladı G.Saraylı oyuncular. 53"te sağ çizgiden dibe kadar inen Arda, ceza sahasına yerden ortaladı. Ön direğe koşu yapan Kewell ve Baros"un arkasında kalan topa Hakan Balta sert vurdu. Recep de aynı güzellikte kurtardı. 63"te bu kez sol çizgide Ayhan, topu 18"e yerden yolladı. Penaltı noktası üzerinde topla buluşan Kewell düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi. İlk golü atarak takımını rahatlatan Avusturalyalı yıldız 67"de de bir asist yaparak gecenin kahramanı oldu. Ceza sahasının sol çizgisi üzerinden arka direğe doğru kesti topu Kewell. Sağ direğe koşu yapan Barış, topu düzgün bir vuruşla gole çevirdi. 90+3"te Troisi"nin çabasıyla Kahe"nin bulduğu gol ise G.Birliği"ne, düşme korkusundan kurtulma şansı vermedi.

KORKMAZ ve öğrencileri aldıkları bu galibiyetle UEFA umutlarını son 2 hafta oynayacağı final maçlarına taşımayı başardı.