Çekimleri 6 ülkede gerçekleştirilen 93 dakikalık filmin başrollerinde birbirinden ünlü sanatçılar yer alıyor. Süleyman Demirel Kültür Merkezi 30 Ağustos salonundaki gösterime Mevlana Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nuri Şimşekler, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

BAŞROLDE ÜNLÜ İSİMLER

6 farklı ülkede çekilen filmin konusunu büyük felsefi düşünür Mevlana Celaleddin-i Rumi"nin yaşamı ve insan sevgisini merkez alan mistik felsefesi oluşturuyor. Ney ve semadan kesitlerin de yer aldığı filmin başrollerini Sinan Tuzcu, Burak Sergen, Özcan Deniz ve Müşfik Kenter paylaşıyor. Filmin yapım aşamasında farklı coğrafyalardan 50"yi aşkın önemli tarihçi ve araştırmacıyla görüştüğünü belirten yönetmen Kürşat Kızbaz, filmde geçen canlandırma ve animasyon sahneleriyle 13'ncü yüzyıl dokusunu yansıtmaya çalıştıklarını ifade etti.

“SELÇUK"TA ÇOK HEYECANLANDIM”

Öğrenciler ile söyleşi yapan usta yönetmen Kızbaz “Selçuk Üniversitesi"nde olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu film bugüne kadar 30"u aşkın ülkede gösterime sunuldu. Ancak hiç birinde bu kadar heyecanlanmadım. Konya"da Selçuk Üniversitesi"nin öğrencileriyle bir arada bu filmi izlemek benim için ayrı bir sevinç. Şunu belirtmeliyim ki Hz. Mevlana"ya yaklaşmak oldukça büyülü, mistik bir duygu. Dünya"nın pek çok yerinde çok değerli düşünürlerle bu çalışmayı yaptık. Oldukça keyifli ve zorlu bir çalışma olduğunu söyleyebilirim.” diye konuştu./haber7