Nazilli Halk Eğitimi Merkezi Türk Halk Müziği Korosu üyeleri tarafından hazırlanan “Asker Türküleri” adlı konser vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Nazilli Belediye Tiyatro Salonu'nda düzenlenen konsere Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yaşar Özen, Nazilli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Karakaşlı ile çok sayıda davetli katıldı.
Aydın yöresi başta olmak üzere Türkiye'nin değişik yörelerinden derlenen 24 farklı asker türküsü, Nazilli Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Türk Halk Müziği Korusu tarafından seslendirildi. Türk Halk Müziği Kulübü Başkanı İbrahim Bilgenoğlu'nun koro şefliğini üstlendiği konserde, koronun seslendirdiği asker türküleri ile Kurtuluş ve Yemen savaşlarının anıları canlandırıldı. Nazilli'de ilk kez gerçekleştirilen asker türküleri konseri büyük beğeni toplayınca, bazı türküler ikinci kez okundu. İzleyicinin zaman zaman eşlik ettiği türkülerle coştuğu gözlenirken, solo olarak seslendirilen türküler de büyük alkış aldı
Etkinlik hakkında bilgiler veren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Karakaşlı, Türk Halk Müziği Korosu'nun konserlerine devam edeceğini açıkladı. Karakaşlı, “Oluşturduğumuz Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği korolarıyla vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. İlk kez düzenlediğimiz bu konser ile tarihimizin hatıraları ile dolu asker türkülerini halkımıza tanıtmak ve sunmak istedik. Beğenildiğini umduğumuz bu konserimizin bir süre sonra tekrarını gerçekleştirmek istiyoruz. Halkımıza ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.