Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi"nin (ZZTK), “Asıl Şans Sağlıktır, Sağlıklı Bir Yaşam İçin Zeytinyağı Tüketin” sloganı Milli Piyango Genel Müdürlüğü tarafından 09 Şubat 2011 tarihinde çekilişi yapılacak biletlerde yer aldı.
Milli Piyango Genel Müdürlüğü, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında 09 Şubat 2011 tarihli biletlerde, ZZTK"nın tanıtım çalışmalarında kullandığı logo, fotoğraf ve sloganlardan oluşan özel bir tasarıma yer verdi. 700 bin adet basılan ve satışa sunulan biletlerin sol üst köşesinde “Asıl şans sağlıktır, sağlıklı bir yaşam için zeytinyağı tüketin” yazarken, biletin sol alt köşesinde Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi"nin logosuna yer verildi. Biletin alt tarafında bilete ortalanmış şekilde, ZZTK'nin diğer sloganı “Tanesi Lezzet, Damlası Hayat” kullanılırken, biletin ortasında zeytindalı fotoğrafı yer aldı.
Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Sezmen Alper, Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi"nin Türkiye içinde de zeytin ve zeytinyağı tanıtımı yapması noktasında çalışmalar yürüttüklerini bu çalışma kapsamında Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında tanıtım yapılabilecek kanallar ile ilgili çalışmalar yürüttüklerini Milli Piyango biletinde tanıtımın bu noktada gündeme geldiğini ve Milli Piyango Genel Müdürlüğü"nün konuya olumlu yaklaşımı sonrasında çok güzel bir çalışmanın ortaya çıktığını söyledi.
Milli Piyango Genel Müdürlüğü ile yaklaşık 1 yıldır görüşmelerin sürdüğünü belirten Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Metin Ölken, “Aslında amacımız, Ekim ya da Kasım ayındaki bir çekiliş biletinde bu çalışmaya yer vermekti ve çekilişinde zeytinci bir yöremizde yapılmasıydı. Ancak zaman kaybetmeme adına 9 Şubat çekilişini tercih ettik. Milli Piyango Genel Müdürlüğü"ne destekleri nedeniyle teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
Türkiye"de son 10 yıllık süreçte zeytin ağacı varlığının 90 milyondan, 160 milyona geldiğini belirten Ölken, zeytinyağı üretiminin yakın gelecekte 160 bin ton seviyelerinden, 350-400 bin ton seviyesine çıkacağını, Türkiye"de 1.5 kg seviyesinde olan kişibaşı zeytinyağı tüketimini üretim artışına paralel arttırabilmek için iç tanıtıma da ağırlık vereceklerini kaydetti.
Televizyonlarda yayınlanan yemek programlarında zeytinyağlı yemek tariflerine daha fazla yer verilmesi için çalışmalar yürüttüklerini anlatan Ölken, şöyle konuştu; “Bunun yanısıra özellikle TV"lerdeki sağlık programlarında zeytin ve zeytinyağı tanıtımına ağırlık vereceğiz. Sağlık Bakanlığı ve Radyo Televizyon Üst Kurumu (RTÜK) ile tanıtım çalışmalarımızın Sosyal Sorumluluk Projesi olarak kabulü için görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Sosyal Sorumluluk Projesi ile ilgili onay aldığımız takdirde TV"lerde animasyonlu tanıtım filmlerini de devreye sokacağız. Projemizde sağlık ve çocuk ana temamız olacak.”
Fotolu: 9 Şubat 2011 tarihinde çekimi yapılacak olan Milli Piyango bileti ile poz veren Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Sezmen Alper, “Asıl şans sağlıktır” mesajı verdiklerini söyledi.