Aydın 1. No"lu Sağlık Ocağı"nda yapılan Aşı Haftası törenlerine Aydın Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, Aydın Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı ve sağlık çalışanları katıldı. Aydın"daki aşılama çalışmaları hakkında bilgi veren Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı, anne-babaların çocuklarının önleyici ve koruyucu aşılarını zamanında ve tam olarak yaptırmalarını istedi. Yetişkinlerinde tetanoz ve difteriden korunmak için 10 yılda bir yaptırması gereken tetenoz aşısının zamanında yaptırması gerektiğini dikkat çeken Tırpancı, “Son yıllarda ülkemizde aşılama hizmetlerinde önemli gelişmeler kaydedilmiştir. 2005 yılı sonuna kadar sadece 7 hastalığa karşı aşılama yapılıyordu. 2006 yılında sağlık kuruluşlarında uygulamaya başlanan Hib, Kızamıkçık, Kabakulak aşıları ile aşısı yapılan hastalık sayısı 10"a yükselmiştir. Kasım 2008 tarihinden itibaren ise, konjuge pnömokok aşısı takvime eklenerek aşı ile koruma sağlanan hastalık sayısı 11 yükselmiştir. Aşılama oranımız yüzde 96"ya ulaşmış olup, Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi ülkeleri ile Avrupa Birliği ülkeler ortalamasından yüksektir” dedi.
4. Avrupa Aşı Haftası etkinlikleri kapsamında 5 yaş altındaki eksik aşı yada aşısız çocukların aşılarının tamamlanmasını hedeflediklerini ifade eden Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı, bu hafta içerisinde normal ve risk grubu içerisinde yer alan kişilerin de aşılanmasını amaçladıklarını söyledi.
Tören sırasında Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, yetişkinlerin 10 yılda bir yaptırması gereken tetenoz aşısını yaptırarak aşı haftasında ilk aşı yaptıran kişi oldu.