İŞTE DEPREM GÖRÜNTÜLERİ

Güne 4,9"luk depremle uyanan Aydınlılar korku dolu anlar yaşadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi"nden alınan bilgiye göre bu sabah saat 08.02"de merkez üssü Aydın"ın Buharkent ilçesi olan 4,9 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem Aydın ve Denizli illerinin tamamına yakın bir bölümünde hissedilirken; Denizli"de bacanın üzerine yıkılması sonucu bir araçta maddi hasar meydana geldi. Meydana gelen ilk depremin ardından Aydın-Denizli il sınırı adeta beşik gibi sallandı. Sabah saat 08.02 ile 09.23 saatleri arasında merkez üssü Aydın-Denizli il sınırları arasında kalan bölgede 7 ayrı deprem meydana geldi. İlk deprem 4.9 şiddetinde meydana gelirken diğer depremlerin şiddeti 3.3 ile 2.9 arasında değişti.

4.9 büyüklüğünde meydana gelen ilk deprem paniğe neden oldu. Aydın ve Denizli"de etkili olarak hissedilen depremde Aydın"da herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmazken, Denizli"de hafif maddi hasar meydana geldiği ve panik yapan bir şahsın da yüksekten atlaması sonucu yaralandığı belirtildi.

Sabah saatlerinde yaşanan depremi hissettiklerini ve panik yaşadıklarını ifade eden Hakan Baklacı isimli vatandaş, “Binanın sallandığını hissettim. Tam kahvaltı esnasında yakalandık. Kahvaltımı yaparken ampullerin sallandığını gördüm ve sallantıyı hissettim. Çok hafifte olsa bir korku ve panik yaşandı. Çocuklar o saatte olmasına rağmen, bir anda ne yapmam gerektiğini düşündüm. Ama gene de soğuk kanlılığımızı elde bırakmadık. Zaten çok da uzun sürmedi, 3-5 saniye kadar bir oldu. Ama gene de korkulu bir an yaşattı” dedi.

KORKU YATIRMADI

Depreme yatakta yakalandığını belirten Nihat Avcı da, “Yataktan uyandım, baktım lambalar sallanıyordu. Baya bir korktuk. Hemen eşimi uyandırdım. İşe gideceğimiz ve korktuğumuz için ondan sonra bir daha yatmadım. Korkudan yatamadım. Allah bundan beterinden korusun. Sabahın köründe insanın başına böyle bir şey gelince ne olduğunu anlamadım ve panik yaşadım. Depremi baya hissettim, uyuyordum ve baya korktum. Eşimle birlikte panik yaşadık” diye konuştu.
Deprem anında uyanık olduğunu kaydeden İsmail Öztekin, “Yataktaydım. Yatağın hareket ettiğini fark edince ayağa kalktım. Baktım kimse yoktu, deprem olduğunu anladım. Ama çabuk geçti” derken; Muharrem Çelik isimli vatandaş da “Deprem anında uyanıktım. Kalkıp hemen oturdum. Depremde korku yaşamadım. Deprem baya hissedildi. Ama fazla uzun sürmedi. Niye korkayım ki, nasıl olsa ölmeyecek miyiz” diyerek, yaşadıklarını anlattı.

Depremin en fazla hissedildiği merkezlerden olan Horsunlu Belediye Başkanı Mehmet Çömden ise, şunları söyledi: “Deprem genelde Buharkent ve Sarayköy çevresinde oluyordu. Biz öyle sandık ilk anda. Fakat Valilikten ve Başbakanlıktan arandık. Biz o zaman fark ettik bunu. Ve zabıtalarımızı görevlendirdik. Eski yapılı binalarımızı kontrol ettirdik. Tüm köy muhtarlıklarımızı arayarak olası bir yıkılma veya yaralanma vakası olup olmadığını sorduk. Horsunlu Beldemizde hiç bir can ve mal kaybının olmaması bizi sevindirdi”