Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, ilde en iyi bilinen işin tarım ve hayvancılık olduğunu belirterek, "En iyi nimet ise verimli tarım arazilerimiz. Tarımla ilgili çok şey geliştirebiliriz. Balıkesir seracılıkta, Türkiye'nin ancak binde 1'i ağırlığa sahip. Bu alanla ilgilenmeli ve yatırım yapmalıyız." dedi.

Vali Arslan, kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet standartlarını yükseltmek ve kamu yatırımlarını yerinde incelemek amacıyla ilçe ziyaretlerine devam ediyor. 2011 yılının ilk ziyaretini Kepsut'a yapan Arslan kaymakamlık, belediye, jandarma ve emniyeti inceleyerek brifing aldı. İlk olarak Kepsut Kaymakamı Serkan Şeker'le makamında görüşen Vali Arslan İl Özel İdaresi ve KÖYDES çalışmaları, hastane ve okulların durumu hakkında bilgi aldı. İlçenin en eski okulu olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun ihtiyacı karşılamaması sebebiyle yapılması düşünülen yeni okulun arsasını da inceledi. Zemin etütleri yapılarak ileride olumsuz bir durumla karşılaşılmaması talimatını veren Arslan, karşılaştığı öğrenci ve vatandaşlarla da sohbet ederek sıkıntılarını dinledi.

'SERACILIĞA YATIRIM YAPMALIYIZ'

Ziyareti kapsamında Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul'u da makamında ziyaret eden Vali Yılmaz Arslan, çalışmaları, gelirleri ve istihdama yönelik projeleri hakkında bilgi aldı. Kepsut'un Balıkesir il merkezine en yakın ilçe olduğu vurgulayan Arslan, "İlimizin en iyi bildiği iş tarım ve hayvancılık. Bu ildeki en iyi nimet ise verimli tarım arazileri. Tabii ki sanayinin de gelişmesini istiyoruz ama bu, yatırımcılara has bir iş. Bizim yapabileceğimiz, sanayiye dönük altyapıyı oluşturmak, organize sanayi bölgeleri kurmak. Tarımla ilgili olarak da çok şey geliştirebiliriz. Halkımızı bu alanda eğiterek, örnekler sergileyerek bu alanın gelişmesini ve ilerlemesini sağlayabiliriz. Kepsut"un tarım alanında gelişmesi için belediye arazilerinin sera olarak değerlendirilmesinin, istihdama ve tarımsal üretime çok faydası olacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği'ni ziyaret eden Vali Arslan, Üsteğmen Lokman Zorba ve Emniyet Amiri Nurettin Taş'tan brifing aldı. Arslan ayrıca ilçeye MOBESE sistemi kurulması talimatı da verdi.

CİHAN