İstanbul Kartal"daki eski bir fırında hamur karıştırıcı olarak çalışan Özkan Z., 'Onları öldürdükten sonra üzerlerinden aldığım 1000 YTL"yi Taksim"deki barlarda harcadım' dedi.

Kartal"da Eski Yunus Çimento fabrikası arazisindeki kuyuda 5 Ağustos günü büyük ölçüde bozulmuş 3 ceset bulundu. Üç kişinin de boğazlarının kesilerek öldürüldüğü belirlendi. DNA karşılaştırması sonucunda cesetlerin kilit işiyle uğraşan Yaşar Mızrak (44), pizza ustası Mehmet Naci Zeyrek (30) ile öğretmen Enes Arıcı( 25) olduğu belirlendi. Emniyet, cinayetleri çözmek için 8 polisten oluşan özel bir ekip kurdu. Sokakta yaşayanların kılığına giren polis, cesetlerin bulunduğu kuyunun civarında görevlendirildi. Bir kavga olayına karıştığı tespit edilen Özkan Z. takibe alındı.

Cinayet Büro Amirliği"ndeki sorgusunda cinayetleri anlatan Özkan Z., "Gasp etmek amacıyla öldürmek için zayıf ve narin, kibar kişileri tercih ediyordum" dedi. İlk cinayetini Mayıs ayında Mehmet Naci Zeyrek"i öldürerek işlediğini anlatan Özkan Z. "Kartal sahilde tanıştık. Bir süre oturup sohbet ettik. Sonra birlikte yürüyerek kuyunun yanına geldiğimizde onu bıçakladım. Cebindeki her şeyi aldıktan sonra kuyuya attım" dedi. Ercan Coşkun"u da Kartal sahilde öldürdüğünü itiraf eden Özkan Z. "Onu öldürdükten sonra cebindeki paraları aldım. Ancak daha sonra gelen kişiler olduğunu görünce bulunduğu yerde bırakarak kaçtım" dedi. Özkan Z. 19 Temmuz"da Yaşar Mızrak"ı, 28 Temmuz"da da Enes Arıcı"yı öldürdüğünü ve paralarını aldıktan sonra kuyuya attığını anlattı.