BURSA'da sağır ve dilsiz arkadaşının zihinsel engelli kızı 16 yaşındaki Ç.B.'ye 2 yıl boyunca tecavüz ettiği öne sürülen kahveci 36 yaşındaki İbrahim Büyüksayar yakalandı. Sorgusunda suçunu itiraf ettiği belirtilen Büyüksavar, çıkarıldığı nabetçi mahkemede tutuklandı.
Kentin merkez Osmangazi İlçesi, Sakarya Mahallesi Gazcılar Caddesi'nde bir kahvecinin yanında çalışıp bu işyerinde yatan İbrahim Büyüksayar, iddiaya göre 2 yıldır sağır ve dilsiz arkadaşı Mithat B.'nin zihinsel engelli kızı Ç.B.'ye tecavüz etti. Olay, ağabeyinin tokat atması sonucu karakola giden Ç.B.'nin doktor tarafından rapor verilirken, cinsel organının da acıdığını söylemesi sonucu ortaya çıktı. Yapılan muayenede Ç.B.'nin bakire olmadığı saptandı.
Sağır ve dilsiz Resmigül ve Mithat B. çiftinin zihinsel engelli kızları Ç.B. spolise, adını söyleyemediği için "Abi" dediği İbrahim Büyüksayar'ın kendisine tecavüz ettiğini anlattı. Tecavüz suçlamasıyla gözaltına alınan Büyüksayar'ın da polisteki ifadesinde zihinsel engelli Ç.B.'yi para verip kandırarak işyerinin bodrumunda ellerini ve bağlayıp yüzünü kapatarak defalarca tecavüzde bulunduğu itiraf ettiği belirtildi.
Bekar olan İbrahim Büyüksayar, sorgusunun tamamlanmasının ardınan adliyeye sevkedildi. Büyüksaray, çıkarıldığı nöbetçi mahkemede zihinsel engelli kıza tücavüz etmekten tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MİLLİYET