Anadolu Ajansı, 92 kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 21 yıl önce darbeyi alkışlayanlarıun hala aramızda olduğunu söyledi. Türk basınının dönüşüme ihtiyacı olduğunu vurgulayan Arınç, "Basın kendine çeki düzen vermeli" dedi.

AA'nın kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılan Arınç, Türk basını-darbeler süreci ilişkisiyle ilgili değerlendirmeler yaptı.

Başbakan Yardımcısı Arınç, şöyle konuştu:

"32 sene sonra o gün darbeye alkış tutanların, bugün hala aramızda mevcut olduklarını biliyoruz. 80'de bu darbeye alkış tutarak, generallere bağlılık mesajı verenler, 28 Şubat'ta da aynı yoldaydı, 27 Nisan'da da aynı istikamette alkış tutuyorlardı. Ne gariptir ki 32 sene sonra yine, bunların içerisinde genel yayın yönetmenleri var, genel müdürler var, gazetesini satan, pazarlayan insanlar var. Artık Türk basınının ciddi bir dönüşüm içerisinde olması, teknik bakımından, okuyucu sayısı bakımından, izleyici sayısı bakımından, kalite bakımından, özgürlükler ve demokrasi bakımından, basınımızın ciddi bir yol almaya, hedef koymaya ihtiyacı var."

"Bize İdeolojinin Deli Gömleğini Giymiş Gözlerle Bakmasın Kimse"

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Anadolu Ajansı içindeki sendikal gelişmelerle ilgili eleştirilerine de cevap veren Arınç, "Başkalarında hiç olmayan sendika biz de iki tane var. Seç seç al. İstediğin sendikaya gir. Evet. Ana Muhalefet Partisi liderimiz sendika içerisinde yaşanan gelişmelerden çok büyük üzüntü duymuş. Bizim doğum yıldönümümüzde militan bir edayla, ideolojik bir anlatımla bizi eleştiren bir mesaj yayımlamış. Bize ideolojinin deli gömleğini giymiş gözlerle bakmasın kimse. Çalışanların haklarını sonuna kadar vereceğiz" diye konuştu.