Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Sağlık hizmetlerinden memnuniyet bizi 10 yıldır ayakta tutuyor. Milletimizin hem duasını alıyoruz hem de beğenisini kazanmanın gururunu yaşıyoruz” dedi. 

Ankara'da Uluslararası Anadolu Sağlık Federasyonu (USAF)'ın JW Marriott Otel’de düzenlenen Tıp Bayramı etkinliğinde konuşan Arınç, sağlıkta atılan devrim niteliğindeki adımlarda halkın desteğinin hep yanlarında olduğunu söyledi. Arınç, etkinliğin, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. Yıl dönümü sonrasında yapılmasının kutlamalara ayrı bir anlam kazandırdığını ifade etti.

Girdiği her seçimde oylarını artırarak iktidar olan bir partinin mensubu olduğunu hatırlatan Arınç, şunları dile getirdi: “Anketlere göre hükümetin en çok beğenilen icraatı sağlık hizmetleri. Sağlık hizmetlerinden memnuniyet bizi ayakta tutuyor. Yollardan da memnuniyet var, havaalanlarından da var, eğitimden var, barajlardan var, yurt dışı itibarımızın arttığından var, ama şampiyon sağlık. Sağlık bizi 10 yıldır ayakta tutuyor. Milletimizin hem duasını alıyoruz hem de beğenisini kazanmanın gururunu yaşıyoruz. O yüzden bu hükümetin tek başına yaptığı bir iş değil, bunu başaranlar sizlersiniz. Doktorlarımız, sağlık elemanlarımız, çalışanlarımız. O yüzden rahatlıkla söylemeliyim ki siz hükümete borçlu değilsiniz, asıl borçlu size karşı bizim hükümetimiz. Bir gün Bursa’dan ağabeyim aradı. Arkadaşı Çorum Sungur’da bir kaza geçirmiş. Acilen Bursa’ya yetişmesi lazımmış. Ağabey dedim Ankara olsa olmaz mı ? Olmaz Bursa’da her şey hazır dedi. Ambulans helikopter geldi aklıma. O da gece uçuşları yapamıyordu. Meğer uçak ambulanslar da varmış. Onunla hastayı Çorum’dan Bursa’ya naklettiler. Ben Başbakan Yardımcısı olmama rağmen sağlık alanında bazı gelişmelerden yeni haberim oldu. Sağlıkta durumumuz çok iyi elhamdülillah.’’

AK Parti'li bazı milletvekillerinin seçim çalışmalarında gittikleri en ücra köylerde bile halkın sağlık çalışmaları konusundaki memnuniyetiyle karşılaştıklarını söyleyen Arınç, “Şu an ülkemizde 120 bin doktor var. 2023 hedefimiz ise 300 bin doktor, 1 milyon sağlık personeli. Emin olun bütçemizin önemli bir kısmı sağlık alanına gidiyor. Bunun için çalışmalar yapıyoruz. Doktorlarımızın mali, özlük haklarını daha da güçlendirmek için de çalışmalar yapıyoruz. Her şeyi bir anda çözmek mümkün değil. Emin olun bütçe kanalları içerisinde en fazla sarfiyatımız sağlık alanında. Açığımız olduğunu bile bile yeter ki halkımız memnuniyet duysun diyerek bu açıkları başka yerlerden kapatmaya çalışıyoruz. O yüzden Çanakkale'de fedakarca mücadele eden doktorlarımızdaki azim ve gayret neyse, bugün de doktorlarımız aynı şekilde vatanperver, aynı şekilde fedakar, aynı şekilde feragatlı insanlardır" diye konuştu.

Türk hekimlerinin Afrika ülkelerinde müthiş bir sağlık faaliyeti yürüttüğünü hatırlatan Arınç, "Sadece süpürge tohumu gibi gıdası o olan insanlara sağlık hizmeti götürüyorlar. Bunlar büyük insanların başarılarıdır. Bundan hepimiz gurur duymalıyız" şeklinde konuştu. Bülent Arınç, doktorların toplumda çok saygın yerlerinin bulunduğunu, kendi mesleklerinin yanında sosyal aktivitelerde, toplumsal faaliyetlerde, siyasette de başarılı olduklarını dile getirdi. 4 kardeş olduklarını, anne ve babasının içlerinden birinin mutlaka doktor olmasını istediğini belirten Arınç, "Dördümüz muvaffak olamadık ama Allah bana doktor damat nasip etti. Ondan dolayı da iftihar ediyorum" ifadelerini kullandı.

Arınç, konuşmaların ardından tıp eğitimini Türkiye’de tamamlayan Kenyalı doktor Ali Ebubekir Abdul’e plaket verdi. Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan da Arınç’a plaket takdim etti.