“Hentbol antrenmanına gidiyorum” diyerek evden çıkan 11 yaşındaki Öznur"un tecavüz edilerek öldürüldüğü ortaya çıktı. Öznur"un katili 6 çocuk babası inşaat işçisini, kurbanıyla aynı yaşta olan kızı Berivan"ın “Babam o kızı evimize getirdi” ifadesi yakalattı.

ESKİŞEHİR"de, Plevne İl Özel İdare İlköğretim Okulu 6"ncı sınıf öğrencisi Öznur Uluişden"den (11) acı haber geldi. Küçük kızı motosikletine aldığı tespit edilen Ali Haydar Körmeçli adlı eski bir sabıkalı gözaltına alındı. Körmeçli, suçlamaları kabul etmedi. Ancak Körmeçli"nin 11 yaşındaki kızı Berivan, babasının 10 gün önce bir kız çocuğu ile evlerine geldiğini belirterek “Babam 4 Eylül günü yanında bir kız çocuğu ile evimize geldi. Bize "Bu bizim misafirimiz. Kaybolmuş, ailesine ulaşıp evlerine götüreceğim. Sakın bunu bir yerde söylemeyin" dedi. Biz de bunun üzerine kimseye bir şey demedik. Ancak daha sonra bu kızın bulunmadığını öğrendim” diye ifade verdi. Bunun üzerine çapraz sorguya alınan zanlı suçunu itiraf etti. Körmekçi, polislere Öznur Uluişden"i Kent Ormanı"na götürdüğünü ve burada elleriyle boğarak öldürdüğünü, üzerindeki giysileri çıkarttıktan sonra toprağa gömdüğünü söyledi. Polisler, Körmeçli"nin gösterdiği ormanlık alanda dün Öznur Uluişden"in yarım metre toprağa gömülmüş çıplak ve çürümüye yüz tutan cesedini buldu. Gittiği Porsuk Spor Salonu"na yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Kent Ormanı"nda bulunan Öznur Uluişden"in cesedi, otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

"Ellerimle öldürdüm"

Gözaltına alınan Ali Haydar Körmeçli, Öznur"un antrenman için gittiği spor salonuna yakın yerde oturduğu söyledi. Olay günü Öznur"u dolaşmak için Kent Ormanı"na götürdüğünü anlatan Körmeçli"nin, “Ormanda kızın orasını burasını elleyince bana "Seni babama ve enişteme söyleyeceğim" dedi. Bunun üzerine korktum ve onu ellerimle boğarak öldürdüm. Vücudunu elledim ama ona tecavüz etmedim. Onu toprağa gömmeden önce cesedin çabuk çürümesi ve tanınmaması için üzerindeki giysilerin hepsini çıkartıp bir poşete koydum. Çıplak cesedi açtığım çukura koyup üzerini toprakla örttüm. Giysileri de olay yerine yaklaşık 500 metre mesafedeki ormanlık alana attım” dediği öğrenildi.

Katil tutuklandı

Kızının ölüm haberini dün sabah öğrenen baba Recep Uluişden, morgda kızının cesediyle karşılaşınca sinir krizi geçirdi. Acılı baba, “Kızıma nasıl kıydılar kızıma? O daha 11 yaşındaydı. Kızımı öldüren kişinin cezaevinden çıktığını öğrendim. Hepsi için demiyorum ama demek ki cezaevinde bunları ıslah edemiyorlar” dedi. Elle tacizde bulunduğu Öznur"a önce tecavüze yeltendiği ancak daha sonra bunu yapmadığı veya yapamadığı iddia edilen, ardından da korkup kızı boğarak öldürmekle suçlanan Ali Haydar Körmeçli, Emniyetteki sorgulamasının tamamlanmasından sonra Adliye"ye sevk edildi. Körmeçli, Adliye"ye götürülürken gazetecilerin sorusu üzerine “Ben tecavüz etmedim” dedi. Öznur Uluişden"in tecavüze uğrayıp uğramadığı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi"nde yapılacak otopsinin ardından kesinlik kazanacak. Mahkemeye çıkarılan Körmeçli tutuklandı.

Vatan