AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Meclis’te yemin etmeyen CHP’nin tutumunu Taraf’a değerlendirdi. Tek çözüm yolunun CHP’lilerin yemin ederek Genel Kurul çalışmalarına katılmaları olduğunu belirten Çelik, aksi halde ara seçimin zorunluluk olacağını kaydetti. Çelik, “Bu, CHP için intihar olur” dedi. Hüseyin Çelik, Taraf’ın sorularını yanıtladı.
 
CHP’nin yemin boykotuna dair çeşitli görüşler dile getiriliyor. Siz bu tavrın perde arkasında ne olduğunu düşünüyorsunuz?
 
Öncelikle şunu ifade edeyim, eğer CHP yüzde 30-40 oy alsaydı ve Ergenekon sanığı iki vekili yine tahliye edilmemiş olsaydı bu tavrı koyamazdı. Amaçları gündem değiştirmek, seçim yenilgisini başka bir boyuta taşımak. Seçim öncesi Türkiye’yi şekillendirme planları tutmayan güçler, bu amaçlarını seçim sonrasında gerçekleştirmek için her yolu deniyorlar. CHP’nin yemin etmeme tavrında, Ergenekon’un telkinlerinin etkili olduğunu düşünüyorum. Deniz Baykal da yemin etmeme kararı için bir zarf attı ve Kılıçdaroğlu da ne yazık ki bu yönlendirmelere uydu. Bu yeni seçilmiş bir genel başkan son derece talihsiz bir durumdur.
 
Peki Kılıçdaroğlu bu yöntemle ne kazanmayı umuyor?
 
‘Diz çöktüreceğiz’ diye tehditler savuran CHP Mersin milletvekili İsa Gök açıkça “asıl amacımız bütün Silivri’yi” boşaltmak diyor. Bir baskı ortamı yaşatmaya çalışarak Silivri’de süren yargılama sürecini etkisizleştirmek istiyorlar. PKK Ergenekon ikilisi de her zaman olduğu gibi aralarında paslaşarak bu yapay krize katkı sağlıyor.
 
taraf