Annesiyle düşkünlüğü ile bilinen ve her fırsatta ziyaret etmeyi ihmal etmeyen Başbakan Erdoğan, en son annesiyle 8 Mayıs’taki Anneler gününde basının karşısında poz vermişti.
 
"AYAĞININ ALTINI ÖPTÜRMEZ”
 
Başbakan Tayyip Erdoğan Anneler Günü'nde, annesinin elini öpmüş ve bir demet çiçek sunarak, “Cennet annelerin ayakları altında, babaların ayakları altında değil. Bu bakımdan annelerin ayaklarının altı öpülesidir. Gerçi benim annem ayağının altını bana pek öptürmüyor ama bazen zorluyorum. Böyle de bir durumumuz var” demişti.
 
EN SON OY KULLANIRKEN GÖRÜNTÜLENDİ
 
Merhume Tenzile Erdoğan da 12 Haziran seçimlerinde torunu Bilal’in refakatçiliğinde oy kullanırken görüntülenmişti.
 
Erdoğan'ın anne sevgisi bir ayrıydı
 
Yakın çevresi ise Erdoğan’ın anne sevgisini ise şu sözlerle anlatıyor: "Başbakan Erdoğan, Tenzile anneye her seferinde “anacım” diye seslenirdi… Annesinin karşısında eriyen bir adamdır, sevgisi çok güçlü ve açık açıktır… Biz de annemizi seviyoruz fakat Başbakan’ın anne sevgisi ayrı bir sevgiydi…"
 
"HASTANEYE İSMİNİN VERİLMESİNE KIZMIŞTI"
 
TRT Haber'e konuşan Başbakan Erdoğan'ın babacağı Güneysu'nun Belediye Başkanı Ahmet Minder de Tenzile Erdoğan'ı anlattı: Tenzile Hanım 1,5 ay önce buradaydı. Sohbet etmiştik. Başbakanımızın validesine ne kadar düşkün olduğunun yakın tanığıyım. Tenzile Hanım mütevazi şahsiyetiyle bilinirdi. Hayırsever işadamımızın yapmış olduğu bir hastaneye başbakanımız istekli olmasa da Tenzile Hanımın adı verildi. Tenzile Hanım o zaman ‘Buna ne gerek vardı?’ diye tepki verdi. Bir başbakan annesi olarak kendisini hiç düşünemezdi. Yokluk dönemlerinde bütün sıkıntıları yaşamış bir anneydi. Çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmeye çalışmış bir anneydi. Mütevazi, kendi halinde bir hanımefendiydi.
 
ABİSİ 2006'DA VEFAT ETMİŞTİ
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ağabeyi Hasan Erdoğan da İstanbul’da kanser tedavisi görürken 26 Haziran 2006’da vefat etmişti.