Nazilli'de sözlü çiftin ailelerinin düzenlediği piknikte, çaya düşen akrabalarını kurtarmak isteyen anne ve kızı boğularak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, geçen hafta sözlenen Aysel Küçükkurt ile Ali Altınay'ın aileleri, birbiriyle kaynaşmak için dün piknik düzenledi. Akçay kenarında piknik sırasında akrabası olan Ersin'in suda çırpındığını gören gelin Aysel Küçükkurt, yardım etmek için suya girdi. Gelin adayının ardından yüzme bilmeyen anne Emine Küçükkurt (40) da, nehre girerek kızını kurtarmaya çalıştı. "Annem yüzme bilmiyor, yardım edin" diyerek ablası ve annesinin ardından çaya ailenin en küçük kızı Aylin Küçükkurt (13) da, akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Suda yaşanan can pazarının ardından Altınay ve Küçükkurt ailelerinin pek çok ferdi suya girdi.

Anne Küçükkurt'un cansız bedenine piknik yapılan alandan 200 metre sonra ulaşılırken küçük Aylin ise yapılan tüm aramalara rağmen bulunmadı. İtfaiyenin arama çalışmalarına, jandarma, 112 Acil Servis ve Aydın İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri de destek verdi.

"AH GÜLÜM SEN BURAYA BOĞULMAYA MI GELDİN"

İnşaatta çalışan Ali Küçükkurt, eşi ve kızının boğulduğu haberini alır almaz olay yerine geldi. Küçükkurt, eşinin cansız bedenini görünce, "Ah gülüm sen buraya boğulmaya mı geldin?" diyerek gözyaşı döktü.

Akçay'ı besleyen barajdan su kesilmesi için DSİ ile görüşmeler yapıldı. Suyun debisinin düşmesiyle birlikte aramaların yapılabilmesi için Muğla Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği'nden destek istedi. Gece ara verilen aramalar bu sabah saat 06.00 itibariyle yeniden başladı. 4 kişilik polis dalgıç ekibinin katıldığı aramalara anne Emine Küçükkurt'un bulunduğu alandan başlandı. 2,5 saat süren aramalar sonucu 1,5 kilometre uzakta Aylin'in cansız bedenine ulaşıldı.

Anne ve kızın cesetleri Nazilli Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk otopsinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Emine Küçükkurt'un cenazesi, bugün öğle saatlerinde evine getirildi. Cenazenin evin önüne getirilmesi sırasında, "Merak etme Emine kızına yarın kavuşacaksın" sözleri aileyi ve akrabalarının gözyaşlarına boğdu.

Emine Küçükyurt'un cenazesinin Fatih Camii'nde kılınacak ikindi namazına müteakip Eğriboyun Mezarlığı'nda defnedileceği belirtildi. Aylin'in ise yine yarın annesinin yanında defnedileceği bildirildi.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

Anne-kız nehirde boğuldu