Taksim'de düzenlenen Atatürk'ü anma törenlerinin sonunda Vali Muammer Güler'in makam aracına yaklaşarak "Allahu ekber, ey insanlar sizi Risale-i Nur'a davet ediyorum. Sizi Allah ve Resulüne davet ediyorum"" diye bağıran 50 yaşlarında sakallı bir kişi çevredeki polisler tarafından anında gözaltına alındı. Bu sırada törene katılan bazı vatandaşlar şüpheliye tepki gösterdi ve "Türkiye laiktir laik kalacak" şeklinde slogan attı. Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlenen Atatürk'ü anma törenine İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu komutanı Orgeneral Ergin Saygun ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah katıldı.

50 YAŞLARINDA SAKALLI ŞÜPHELİ



Törenin ardından Vali Güler'in içinde bulunduğu makam aracına yaklaşan 50 yaşlarındaki sakallı bir kişi, "Allahu Ekber, ey insanlar sizi Risale-i Nur'a davet ediyorum. Sizi Allah ve Resulüne davet ediyorum."" şeklinde bağırdı. Çevredeki polisler bu kişiye müdahale edip ağzını kapatarak slogan atmasını engelledi.

VATANDAŞLARDAN SLOGANLI TEPKİ

Törene katılan vatandaşlar adı öğrenilemeyen şüpheliye tepki gösterdi, "Türkiye laiktir, laik kalacak" şeklinde sloganlar attı. Vatandaşların tepkisi üzerine polisler tarafından bir otelin kafetaryasına sokulan kişi, arka kapıdan çıkarılarak sorgulanmak üzere istanbul emniyet müdürlüğü'ne götürüldü.

DHA