GİRESUN'da bazı ziyaretlerde bulunan DSP"nin Kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit, Fiskobirlik yönetimine sorunların çözümü için Ankara"da eylem yapmayı önerdi.

Dün gece Giresun"a gelen Rahşan Ecevit bu sabah Bulancak'a bağlı Hisarkaya köyüne giderek selde hayatını kaybeden Secaittin Gündoğdu"nun evini ziyaret etti. Gündoğdu ailesine başsağlığı dileyen Ecevit, Secaittin Gündoğdu'nun eşi Fatma Gündoğdu ile bir süre sohbet etti.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Osman Metin Öztürk ile basına kapalı olarak bir görüşme yapan Rahşan Ecevit, ardından da Fiskobirlik'i ziyaret etti. Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, 6 aydır personele maaş ödeyemediklerini ve birliğin 110 milyon lira borcu bulunduğunu belirterek, “Sıkıntıları aşmaya çalışıyoruz ama istediğimiz desteği bulamıyoruz. Bunun için de her girişimi deniyoruz. Ancak birliğin durumu hakkında kamuoyunu yanıltmalar yaşanıyor. Hem siyasiler tarafından hem de fındığın aktörleri tarafından. Sanki fındık Türkiye"nin başına belaymış gibi gösteriliyor” dedi.

Bayraktar, Ecevit"in “Ne yapılması gerekir, çözüm nedir, kimlerle görüşüyorsunuz?” şeklinde sorusuna da “Bizim 18 aydır Birliği ayağa kaldırmak için bir çabamız var. Hükümetin bütün yetkilileri ile görüşüyoruz. Bu borcu kendi gücümüz ile ödememiz mümkün değil. Hükümet yasal bir düzenleme getirilebilir. Birçok ülkede üretici birliklerine küçük faizli finans desteği veriliyor, bizi de bu imkan sağlanabilir. Üreticiyi daha fazla mağdur etmek istemiyoruz ama ayağımızı aşağıya çeken bir borç yığını var. Türk fındığının gücü Fiskobirlik"i çok ciddi manada koşmaya zorlayabilir ama ayağı batakta. O bataktan çıkarsak koşabileceğiz” şeklinde yanıt verdi.

Anlatılanları dinleyen Ecevit, Bayraktar'a “Eylem yapın, bunu düşündünüz mü? Ankara"da gösterişli bir şey iyi olur. Sizi Ankara'da bekliyoruz” dedi. Lütfi Bayraktar ise Ecevit"e, “Olabilir ama biz hep uzlaşı yönünü seçiyoruz. Destek istedik ama alamadık. Çözüm anlamında ekip olarak her şeye razıyız. Ama her şeye rağmen bu ekibin bu sorunu çözeceğine inanıyorum” karşılığını verdi.
Birlik çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı çektiren Rahşan Ecevit, daha sonra belediyeye ait bir salonda DSP"lilerle bir araya geldi.