Hem FIFA hem UEFA hem de TFF"nin statüleri "aynı ligde aynı kişi, grup veya güce ait 2 takım yer alamaz" görüşünde birleşiyor

Ahmet Gökçek ile A.Gücü"nün 15 yeni yöneticisinin Ankaraspor veya Ankara Belediyesi ile bir bağı bulunursa ağır ceza geliyor

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek"in oğlu Ahmet Gökçek"in 1 gecede A.Gücü Başkanı olmasından sonra, kabak Ankaraspor"un başına patlamak üzere.. Pazar günü gerçekleşen A.Gücü Kongresi"nin ardından, Federasyon Başkanı Mahmut Özgener"in talimatıyla hemen harekete geçen Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu, bugüne dek hiç görülmemiş derinlikte bir soruşturma başlattı.. En geç 10 gün içinde sona erecek soruşturmanın sonucuna göre Ankaraspor"un ligden düşürülmesi ve A.Gücü Başkanı Ahmet Gökçek"e çok ağır hak mahrumiyeti cezası verilmesi gündemde.. Ankaragücü operasyonunun kendisi kafa karıştıracak kadar girift olduğu için gelin orada neler oluyor teker teker bakalım..

STATÜLER ENGELLİYOR

FUTBOL Federasyonu FIFA Statüsü"nün 18., UEFA Şampiyonlar Ligi Statüsü"nün 3. ve TFF Kulüp Tescil Talimatı"nın 17. madde 1. fıkrasına dayanarak “Temiz Eller Operasyonu”nu başlattı.. Bu 3 maddenin özeti şu: Aynı ligde rakip olan 2 kulübün ağırlıklı olarak aynı kişi, grup veya gücün yönetiminde olmasına izin verilmiyor.. Bunun ihlali halinde federasyon ağır cezalar verebilir..” Federasyon Hukuk Kurulu da Ankaraspor A.Ş. ile Gökçek ailesinin ilişkisi çok sabit olduğu için, Gökçekler"in A.Gücü"nde ne kadar hakim olduklarını soruşturmaya başladı.. Bu ilişkiyi belgelendirebilmek için de aşamalı olarak 10 gün içinde teker teker şunları yapacak:

1 A.GÜCÜ yönetimine 15 kişi Cemal Aydın ekibinden, 15 kişi Melih Gökçek ekibinden, 2 kişi de MKE"den girdi.. Federasyon, Gökçek"in listesindeki 15 kişiyi ifade almak için çağırdı.. Bu kişilerin önce sözlü beyanları alınacak.. “Ankaraspor"da hiç çalıştılar mı, üyelikleri oldu mu?” sorulacak.. Ankaraspor"un sigorta kayıtları, imza sirkülerleri, ticaret sicil dosyası, bugüne kadarki bütün hissedarlarına bakılıp beyanların doğruluğu araştırılacak.. SSK"dan Ankaraspor A.Ş"de şimdiye kadar çalışmış herkesin kayıtları istenecek.. Ahmet Gökçek ve yeni 15 yöneticinin A.Gücü"ne üyelikleriyle ilgili bütün dosya toplanacak, ne zaman üyeliğe başvurmuşlar, ne kadar zamandır A.Gücü camiasının içindeler, onlar ortaya çıkacak..

2 A.GÜCÜ"NÜN geçen pazar günkü genel kurulunun TV görüntüleri, yapılan vaatler ve konuşmalar incelenecek.. Valilikten alınacak genel kurul tutanaklarıyla çifte sorgulama yapılacak..

3 BU 15 kişinin kim olduklarıyla ilgili devletin kayıtlarına girilerek, Ankaraspor yönetiminde bulunan isimlerle aralarında herhangi bir borç-alacak, akrabalık, iş ilişkisi olup olmadığına bakılacak.

4 ANKARASPOR"DAN A.Gücü"ne transfer olan futbolcuların eski-yeni sözleşmelerine bakılarak, hangi şartlarda bu geçişlerin yapıldığı izlenecek. Bonservis rakamlarında mantığa uymayan ucuzluklar tespit edilecek..

5 MEDYADAKİ Melih Gökçek, Ahmet Gökçek, Cemal Aydın, A.Gücü ve Ankaraspor birleşmesiyle ilgili bütün haberler toplanıp sözlü delillere ulaşılacak..

DELİL ARANIYOR

BU soruşturmanın ardından Hukuk Kurulu, Ahmet Gökçek ve 15 yeni yönetici arasından Ankaraspor ile bağlantısı olanların kulübe hakim olup olmadıklarıyla ilgili delillerini bir rapor halinde TFF yönetim kuruluna bildirecek.. Kurul “İhlal vardır” veya “yoktur” diyecek.. Üstüne ek delil aranmayacak.. Federasyon bu raporların himayesinde A.Gücü Kulübü"ne ihtarname çekerek “Ahmet Gökçek ve Ankaraspor"la ilgisi olan diğer yöneticiler istifa etsin” diyecek.. 1 hafta içinde istifa olmazsa, dosya PFDK"ya sevkedilecek ve Ankaraspor"un küme düşmesi, Gökçek ve Ankaraspor"la ilişkisi tespit edilen yöneticilere çok ağır hak mahrumiyeti cezaları verilmesi gündeme gelecek.

MAHKEME YOLU KAPALI

BU noktada akıllara gelen birkaç soru var..

* Mesela Ahmet Gökçek ve ekibinin Ankaraspor"la bağı kanıtlanamazsa ne olur?

“STATÜLER belli. Bunun ışında bazen somut delile bile gerek duyulmuyor. Ama bu davada her şey ortada.

* Raporlar olumsuz çıkarsa neden A.Gücü değil de Ankaraspor küme düşürülüyor?

“STATÜLER bunu da net bir şekilde ortaya koyuyor. Kriter 2 takımdan daha köklü, daha güçlü, daha eski olana değil, daha zayıfa uygulanıyor.. O da Ankaraspor..”

* Peki Melih Gökçek “Benim oğlum ve 15 yöneticinin Ankaraspor"la alakası yok” deyip mahkemeye giderse ne olacak?

“ÖYLE bir ihtimal yok.. Federasyon kararlarına itiraz edilecek tek merci Tahkim Kurulu.. Mahkeme yasak ve kararları UEFA tarafından tanınmıyor..”

* Ya Ankara küme düşerse, futbolcuları ne olacak?

“HEPSİNE 15"er günlük ek transfer süresi tanınacak..”

Bu şartlarda altında ne mi olacak? 3 hafta içinde ligin 17 takıma düşmesi yüksek ihtimal.. Bakalım Mahmut Özgener Federasyonu, böyle büyük bir siyasi güce karşı vereceği savaştan nasıl çıkacak?

"Önümüzü kesmek istiyorlar"


A.GÜCÜ başkanlığına seçilen Ahmet Gökçek, soruşturma ile ilgili VATAN"a çarpıcı açıklamalar yaptı: “Ben Ankara"da fahri olarak görev yaptım. Hiçbir resmi bağım olmadı. Bunu özellikle belirtiyorum. İsteyen istediği soruşturmayı yapabilir. Böylece gerçekler ortaya çıkar.

BAZI kesimlerin ise bizim önümüzü tıkamak istediğini düşünüyorum. Güçlü ve başarılı bir kulüp olacağımızı algılayanlar, önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Eleştirilere gülüp geçiyorum.”

Ankara"dan tam 5 oyuncu

TRANSFERİN son gününde Melih Gökçek eski kulübü Ankara"dan 4 ismi aldı. Daha önce Ediz"i kadrosuna dahil eden sarı-lacivertliler, M.Çakır, M.Hanifi, Hürriyet ve Risp"i kiraladı. A.Gücü"nde Sosula"nın sözleşmesi feshedilirken Senecky ve bazı yabancıların sarı-lacivertli takıma transferi ise kontenjan nedeniyle gerçekleşmedi.

BU arada Ahmet Gökçek, A.Gücü"ne Arjantin"in Banfield takımından Brogi"yi transfer etti. Ankaraspor da Sivas"tan Faruk"u 1 yıllığına kiraladı.

VATAN